Index Vakbarát Hírportál

Mundruczó Kornél és Woody Allen új filmjét a Zsifin mutatják be

2021. november 22., hétfő 19:53

A tízéves Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál (Zsifi) jubileumi rendezvényét az eddigieknél hosszabb fesztivállal ünneplik november 22. és december 5. között. A cél, hogy minél sokrétűbb képet adjanak a zsidóság világáról, identitásról és a máig ható traumákról.

Tíz év alatt a Zsifi egyfajta kulturális unikummá fejlődött. Ez annak is köszönhető, hogy a filmválogató csapat nagy figyelmet fordít arra, hogy sokféle nemzeti háttérből érkező filmet mutasson be a világ minden tájáról

– emelte ki Kenesei Marcell, a fesztivál igazgatója.

Animációban szegődhetünk Anne Frank nyomába, megtudhatjuk, milyen a kóser csók, és részt vehetünk perzsa nyelvleckéken is. Az országos mozibemutató előtt itt lesz először látható Mundruczó Kornél és Wéber Kata Cannes-ban debütáló legújabb filmje, az Evolúció.

Az eseményt idén hibrid módon rendezik meg: a filmeket élőben két budapesti moziban, a Puskinban és a Művészben, valamint a Francia Intézetben lehet megnézni, egy részüket pedig online a Budapest Távmozi segítségével.

Érdekesség, hogy a Zsifivel egy időben mutatkozik be idehaza premier előtt Woody Allen új filmje, a Rifkin fesztiválja, amelyben a négyszeres Oscar-díjas rendező Fellini, Buñuel, Truffaut és Bergman klasszikusai előtt tiszteleg.

Rovatok