Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktort emlegetik az HBO sorozatában

2021. november 23., kedd 08:42

Orbán Viktor neve is elhangzik az HBO politikai sorozatában, az Utódlásban, amikor is az amerikai elnök lehetséges személyéről vitázva egy fiatal jobboldali politikus ellen hangzik el egy érvelés – vette észre a 24.hu.

A magyar miniszterelnök neve abban a kontextusban kerül elő, amikor a főszereplő médiatulajdonosok az Egyesült Államok számukra kívánatos elnökéről értekeznek, és egyikük amellett érvel, hogy nem a jobboldali jelöltet kellene támogatni, őt ugyanis egy mérgező, „nacionalista seggnek” tartja, aki számára a diplomácia nem más, mint

szarvasvadászat Orbán Viktorral és kereskedelmi háború Kínával.

Az érvelés úgy folytatódik, hogy a bírált jelölt szerinte „nem része az amerikai politikai hagyományoknak. Korán-égetésről és a sajtóbelépők engedélyeztetéséről beszélt”, valamint a szakszervezeteket sem kedveli különösebben.

Nem mondom, hogy eljön a harmadik birodalom, de tényleg félek, hogy belecsúszunk egy orosz–berlusconis–brazil szarkupacba

 – hangzik az aggodalom.

Az Utódlásnak immár a harmadik évada debütált idén ősszel. Jesse Armstrong sorozata a Murdoch családról mintázott, globális médiakonglomerátumot irányító Roy család utódlási konfliktusait mutatja be. Az Index korábbi írása az alkotásról itt olvasható.

(via 24.hu)

Rovatok