Index Vakbarát Hírportál

Wunderlich József: A Vígszínház veszélybe sodorja az ott dolgozókat

2021. november 25., csütörtök 13:43

Wunderlich József, a Vígszínház színész-énekese a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a munkáltatót nem különösebben foglalkoztatja a koronavírus-járvány, mivel még az alapvető óvintézkedéseket sem hozzák meg, hogy megvédjék a színészeket.

A 32 éves, Junior Prima-díjas művész szerint többen kérték, hogy hetente teszteljék a Vígszínházban dolgozókat, amit azzal utasítottak el, hogy „folyik el a lé”.

Előfordult, hogy jelezte, a karanténból kiszabadulva nem szeretne Halász Judittal egy színpadon játszani, mert maszk nélkül veszélybe sodorhatja a kollégáját, de a tíz nap letelte után nem volt apelláta, mivel nem voltak tünetei.

A színház azt sem engedte, hogy maszkban játszhassanak – megóvva ezzel a veszélyeztetett kollégákat –, de a külsős szereplőket sem ellenőrizték, mert ha túl sok zenész vagy táncos esik ki, akkor elmaradhatnak a nagyobb előadások bevételei.

Wunderlich József azóta már átállította nem nyilvánosra a bejegyzését, az ügyről nem nyilatkozik.

Az igazgató cáfol

Rudolf Péter, a színház igazgatója a HVG-nek tételesen cáfolta a színész állításait. A vezető arról beszélt, hogy a 97 százalékos átoltottsággal rendelkező Vígszínház – a maradék három százalékot személyesen próbálják meggyőzni – a járvány teljes időtartama alatt az állami protokoll szerint járt el.

(24.hu)

Rovatok