Index Vakbarát Hírportál

Liszt Ferenc munkásságáról elmélkedett Mel Gibson

2021. november 25., csütörtök 22:23

Hosszasan elmélkedett Liszt Ferenc munkásságáról Mel Gibson amerikai színész, aki igencsak sokat tud a világhírű zeneszerzőről – mondta Káel Csaba, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, a Nemzeti Filmintézet Igazgatóságának elnöke az Inforádiónak.

Káel Csaba a rádió érdeklődésére beszámolt róla, hogy jövőre a Dűne második részét is Magyarországon forgatják.

Magyarország Európa egyik legkomolyabb filmgyártó bázisa, viccesen szoktam mondani, hogy ideköltözött a Dolce Vita, hiszen a hatvanas években Róma büszkélkedett ezzel a címmel, ott készültek nagy, nemzetközi produkciók, köztük Federico Fellini alkotása is. A dicsőség a szektorban dolgozó húszezer ember együttes munkáját dicséri

– fogalmazott a kormánybiztos. Hozzátette: idén 120 éves a magyar film, aminek kötelez a hagyománya is, melyre hazánk filmes ágazata is épült.

Csodálatosak a helyszíneink, a legmodernebb stúdióink vannak, ehhez társul a naprakész szaktudás és az állam által biztosított filmes adókedvezmény, ami idecsábítja a külföldi produkciókat

– tette hozzá Káel Csaba, aki szerint Budapest a járvány alatt sem zárt be filmes szempontból.

Mint fogalmazott, az idén Budapesten forgató valamennyi sztár számára vonzó, hogy a forgatások ideje alatt a belvárosban élhetnek, és nincs akkora őrület körülöttük, mint Hollywoodban, a lakóhelyüktől pedig bármelyik forgatási helyszín 20 perc alatt elérhető.

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy Mel Gibson Budapesten forgatja legújabb sorozatát, a John Wick-filmek előzményeként szolgáló The Continental-sorozatot.

Mel Gibsonról később az is kiderült, hogy testőrök nélkül járja Budapest utcáit.

Rovatok