Index Vakbarát Hírportál

Érkezik a várva várt új Sissi-sorozat

2021. december 1., szerda 20:06

A szexualitásban bővelkedő széria december 26-án dupla résszel debütál.

Bő 65 évvel a Romy Schneider főszereplésével készült klasszikus filmtrilógia után új minisorozat meséli el Erzsébet magyar királyné közkedvelt történetét. Az alkotók Sissi sokszínű személyiségét kívánják megismertetni egy új generációval, és bemutatni, hogyan tudott kitörni béklyóiból. 

szakmában újoncnak számító Dominique Devenport egy véletlen folytán kapta meg a címszerepet. 

Egy barátommal söröztem Münchenben, és arról beszéltem neki, hogy milyen közel érzem magamhoz Sissi karakterétAzt viszont nem tudtam, hogy ő másnap találkozott a sorozat szereposztó rendezőjével, beszámolt neki rólam, ő pedig felhívott

– mesélte a Varietynek a színésznő, aki tisztában van azzal, milyen egyedülálló lehetőség eljátszani Európa első szupersztárját, aki egészen különleges életet élt.

Meg kellett harcolnia azért, hogy legyen magánélete és saját személyisége. Annyi lett volna a feladata, hogy gyerekeket szüljön, az emberi lénye, érzései nem számítottak, de ő megküzdött az egyéniségéért

Elárulta azt is, hogy a jelmezek sokat segítettek neki a szerep átérzésében, bár a légzésben akadályozták. Ugyanakkor belátja, hogy neki könnyű dolga volt, hiszen esténként visszaváltozhatott, nem úgy, mint Sissi, akire óriási nyomás nehezedett, hiszen nagyon fiatalon került egy olyan környezetbe, ami tele volt kötöttségekkel. Itt nem lehetett többé önmaga, egy ketrecben érezte magát: a férje távol járt, ő pedig magába zárkózott.

Az új filmsorozat elmeséli, hogyan tört ki ketrecéből ez a zárkózott fiatal nő, majd vált Európa egyik legközkedveltebb ikonjává.

Erzsébet egészen véletlenül lett osztrák császárné és magyar királyné: a nővérét, Ilonát szánták  Ferenc József nejéül, de egy véletlen találkozás mindent megváltoztatott. Az Ausztriában, Litvániában, Lettországban és természetesen Magyarországon forgatott sorozat Erzsébet fiatal éveire összpontosít: miképp próbált beilleszkedni a merev osztrák udvarba, és miért került folyamatos összetűzésbe anyósával, Zsófia főhercegnével. Fiatal évei idején nem csupán mint feleség és anya próbálta megvetni a lábát az udvarban, hanem a társadalmi-politikai élet szereplőjévé is vált, 

nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a forrongó ellentétek elsimításával 1867-ben megszülethessen a kiegyezés, ezzel pedig az Osztrák-Magyar Monarchia.

A készítők továbbmentek egy egyszerű kosztümös drámán, Sissit magabiztos, modern nőként mutatják be, és olyan, a mai napig aktuális témákat járnak körül, mint a családszeretet, a függetlenség, az öntudat és a szabad akarat.

A sorozat vezető producere szerint a királynét a 21. század nyelvén mutatják be.

Sven Bohsre rendező bátran meséli el Sissi jól ismert történetét, ahol ezúttal a szexualitás is fontos szerepet játszik, ugyanakkor modern megközelítésben mutat be egy politikai nyomás alatt álló nőt

– fejtette ki Andreas Gutzeit. 

Az alkotók egyértelművé tették, hogy nem a Romy Schneider-féle változatot akarták újra leforgatni. Bár bizonyos helyzetek fikciók, összességében mégis történelmi hűségre törekedtek.

(via Variety, Epic Drama)

(Borítókép: Dominique Devenport Sissi szerepében. Fotó: Epic Drama)

Rovatok