Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor A Gyűrűk urából idézett, Galla Miklós most lehet igazán mérges

2021. december 8., szerda 15:33 | aznap frissítve

Kihozta a távirati iroda, hogy átadták a közmédia díjait. A legizgalmasabb ebből minden bizonnyal a Karinthy-gyűrű átadása, hiszen ezzel pont került a végére vagy épp új fejezet nyílt egy olyan ügyben, ahol már Orbán Viktor is A Gyűrűk urából idézett közösségi oldalán.

Nem tudom, milyen terveik vannak a Karinthy-gyűrűvel, de mivel öt hónapig hitegettek azzal, hogy megkapom, a gyűrű JÁR nekem. A legközelebbi Karinthy-gyűrű az ENYÉM

– ezt Galla Miklós írta nagyjából egy hónapja Facebookon a tőle elvett Karinthy-gyűrű ügyében.

Mint ismert, Gallát februárban még arról értesítette az MTVA, hogy idén ő kapja a kiemelkedő teljesítményt nyújtó humoristáknak odaítélt elismerést, a Karinthy-gyűrűt. Júniusban ehhez képest a humorista kapott egy levelet Dobos Menyhérttől, amelyben az állt:

Ezúton értesítem, hogy a szakmai kuratórium döntése értelmében 2021. évben nem Ön részesül a Karinthy-gyűrű-díjban, mivel közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével.

Galla Miklós korábban több levelet is írt az üggyel kapcsolatban. Dobos Menyhértnek már idén júniusban címzett egyet, a levelet szerkesztőségünknek is eljuttatta. A humorista később Orbán Viktort is felkereste, de a miniszterelnök erre azt válaszolta: nem ő a gyűrűk ura.

A Magyar Távirati Iroda szerdai közlése szerint ebben az évben Laár András humorista vehette át a Karinthy-gyűrűt. A szórakoztatóműsorokban nyújtott kiemelkedő előadói tevékenységért járó elismerést 1975 óta a humor legméltóbb képviselői kapják.

Így lehetséges, hogy tovább folytatódik a gyűrűsaga.

Várjuk, mit mond Galla Miklós.

(Borítókép: Galla Miklós 2015. március 12-én. Fotó: Bődey János / Index)

Rovatok