Index Vakbarát Hírportál

Budapesten ad koncertet Andrea Bocelli

2021. december 15., szerda 17:59

Budapestre jön Andrea Bocelli jövőre; a világhírű énekes 2022. október 15-én a Papp László Budapest Sportarénában lép színpadra.

A broadway.hu-n azt írják, hogy a világszerte ismert és elismert művész nemcsak megszámlálhatatlan szakmai díjat tudhat magáénak, hanem a közönség határtalan szeretetét is. Több mint húsz éve tartó pályafutása alatt 90 millió lemezt adott el, meghódította a klasszikus és a popzenei csúcsokat. Fellépett a világ összes nagy koncerttermében és operaházában, számos nemzetközi rendezvényen, koncertet adott telt házas csarnokokban és énekelt pápáknak, elnököknek, királyoknak és királynőknek.

A mai napig a legnagyobb slágere a Con te partiro, melynek angol verziója, Sarah Brightmannel közös duettje a Time to say goodbye. A dal a megjelenésekor minden lemezeladási rekordot megdöntött, a fél világon hónapokig vezette a slágerlistákat, elindult a „Bocelli-jelenség”.

Bocelli a folyamatos koncertezések, előadások mellett szinte minden évben új albummal is jelentkezik. Olyan énekesekkel dolgozott együtt, mint Ed Sheeran, Dua Lipa, Celine Dion, Tony Bennett, Ariana Grande, Jennifer Lopez és Nicole Scherzinger. Bocelli idén fellépett a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság megnyitó ünnepségén Rómában, ahol Puccini „Nessun Dorma” című szerzeményét adta elő.

Idén ősszel az Amerikai Egyesült Államokban kezdte meg turnéját, amelyet jövőre Európában folytat majd, ennek része lesz a budapesti koncert is. A koncert programjában népszerű operarészletek és az ismert popalbumainak dalai szerepelnek; az estén magyar szimfonikus zenekar és kórus kíséri majd. A jegyek árusítása csütörtökön kezdődik meg a Broadway jegyirodánál. 

(via broadway.hu)

Rovatok