Index Vakbarát Hírportál

Nyuszkó és Maczkó címen új magyar online sorozat indult

2021. december 18., szombat 13:51

A főszerepben Klem Viktor és Pálos Hanna.

Szinte már félelmetes az a tökéletesség, ami Nyuszó és Maczkó lakásának berendezését jellemzi. A porszemeket hírből sem ismerő, katonás rendbe állított vázák, a cseppet sem gyermek és állatbarát üvegfelületetek, és a környezetet díszítő design elemek között viszont két teljesen átlagos ember hever a kanapén, egy hétköznapinál is hétköznapibb jelenetben.

A férfi, ahogy nemének képviselőihez – legalábbis a sztereotípiák szerint – illik, sört kortyolgat és a focis játékára fókuszál, oldalán a nő pedig telefonját nyomkodja.

Utóbbi szereplőnknek hirtelen megakad a szeme valamin, ami kirobbant egy villámbalhét a karakterek között, ami annyira életszagú, felnagyított, kiforgatott és pont ettől mókás, hogy a steril környezet másodpercek alatt telik meg élettel.

A két főszereplő Pálos Hanna és Klem Viktor, a sorozatot pedig Radnai Márk rendezte. A három művész korábban a 011 Alkotócsoport berkein belül már dolgozott együtt. Pálos Hanna a Katona József Színház társulatának tagja, Klem Viktor pedig a szabadúszás hullámait lovagolja épp, szörfdeszkája legutóbb az első igazi magyar horrorfilm főszerepéig repítette. Radnai Márk, aki rendezőként és producerként jegyzi a Nyuszó és Maczkót, a SzínházTV platform alapítója.

A sorozat december 17-én debütált, új részekkel pedig péntekenként jelentkeznek.

Rovatok