Index Vakbarát Hírportál

Ezúttal a Rákosi-korszakról forgat filmet az Elkxrtuk producerpárosa

2021. december 20., hétfő 11:29

Fekete-fehérben forog Vitézy László legújabb filmje, Az énekesnő. Az alkotók éppen a forgatási időszak közepénél tartanak.

A Nemzeti Filmintézet (NFI) még augusztus közepén 245 millió forint támogatást hagyott jóvá Az énekesnő címmel benyújtott filmtervre, amit Kálomista Gábor Mega Film Kft.-je gyárt. A játékfilmet Vitézy László rendezi, akinek a korábbi években készült televíziós alkotásait szintén a Megafilm jegyezte.

A sztori az 1950-es évek Magyarországán játszódik. A kor hangulatát erősíti, hogy a film fekete-fehér lesz.

Az alkotás központi szereplői Vali, az ünnepelt énekesnő és Vince, a legendás focista, akiknek szerelmét a rendszer nem nézi jó szemmel, ezért a pár megpróbál Barcelonába disszidálni. Ám egy besúgó lebuktatja őket, így fizetni kell tettükért. A koncepciós per már csupán színjáték.

Az alkotók az első időszak forgatási napjain vannak túl. A női főszereplő Bánovits Vivianne, aki az Elkxrtuk című film főszereplője is volt, férfi partnere Herczegh Péter, aki a Vidnyánszky Attila által vezetett Nemzeti Színház társulatának tagja. További főbb szerepekben többek között Tóth Ildikó, Szarvas József, Györgyi Anna, Fesztbaum Béla, Dörner György, Reviczky Gábor és Pindroch Csaba látható. A filmet a Helmeczy Dorottya – Kálomista Gábor-producerpáros jegyzi. A forgatás január második hetében folytatódik.

Mint arról beszámoltunk, az Elkxrtuk nagy sajtóvisszhangot váltott ki, a készítőktől kezdve a forgalmazókon át a főszereplőkig sok mindenkit megszólaltattunk az Indexen. Ezeket ide kattintva olvashatja el.

(Borítókép: Dombóvári Tamás / dt media)

Rovatok