Index Vakbarát Hírportál

Így néz ki most ünnepi díszben a Reszkessetek, betörők! háza

2021. december 26., vasárnap 13:59

Amerika – és talán az egész világ – kedvenc karácsonyi filmje nézők millióit szegezi a kanapéhoz az ünnepek alatt. Idén azonban négy szerencsés maga is megtapasztalhatta, hogy milyen a McCallister-házban eltölteni egy téli – álmatlan – éjszakát.

Nincs karácsony Kevin nélkül, és nincs Kevin a legendás lakás nélkül. Az 1990-es kultuszfilm, a Reszkessetek, betörők! mára igazi ünnepi klasszikussá vált, a legnagyobb rajongók pedig minden évben lerágják a körmüket a megunhatatlan film előtt ülve. 

Az Airbnb december elején igazi (elő)karácsonyi meglepetéssel kedveskedett a vérbeli rajongóknak. A vállalat bejelentette, hogy egyetlen éjszaka erejéig kiadja a filmből jól ismert házat. A cég hangulatos, csillogó fényekkel és tökéletesre nyírt fákkal várta a vendégeket a „McCallister-kastélyba”. 

Az Airbnb Instagram-posztjában a következő állt:

Ünnepeljetek McCallister módra, ti mocskok! Először szállhat meg egycsapatnyi csintalan ember abban az időtlen házban, ahol a Reszkessetek, betörők! története kezdődött (anélkül, hogy megzavarnának a bosszantó betolakodók).

A Chicago környékén található otthon bejárására december 7-ig lehetett jelentkezni mindössze 25 dollárért. A négy szerencsés kiválasztott december 12-én léphetett be a mesevilágba. A vendégeket Devin Ratray színész fogadta, aki Kevin McCallister bátyját, Buzzt alakította. (A színészt néhány napja letartóztatták, mert a hírek szerint fojtogatta a barátnőjét, bár a december 12-i buli estéjén erre még nem derült fény...)

Habár idősebbek és bölcsebbek vagyunk, sosem lehetünk elég öregek az ünnepi huncutságokhoz

– állt a felhívásban.

A karácsonyi otthon bejárása mellett a látogatók csapdákat állíthattak, csakúgy, mint a filmbeli Kevin, bár a hatalmas épületben tartózkodóknak nem kellett aggódniuk a hívatlan vendégek miatt. A négy filmturistát Kevin bátyja Chicago legjobb pizzájával és egy igazi tarantulával várta, a lakástúra és az este pedig a múlt hónapban bemutatott, Home Sweet Home Alone című film vetítésével zárult. 

Mivel a karácsony nemcsak a szeretet, de az adakozás időszaka is, az Airbnb egyszeri adománnyal támogatta a chicagói La Rabida Gyermekkórházat.

(Borítókép: A Reszkessetek, betörők! háza. Fotó: Airbnb via Bestimage / Northfoto)

Rovatok