Index Vakbarát Hírportál

Bödőcs Tibor mesés hangjátékthrillerrel búcsúztatja az óévet

2021. december 31., péntek 19:06

A méltán népszerű humorista új műfajban csillantotta meg tehetségét az év utolsó napján. A történet a Várból indul, ahol a nem szegény Gazda körlevélben tudatja barátaival, hogy disznóvágás lesz.

Ha már disznó, legyen kövér! Ha már örök élet, legyen hosszú!

A jó barátok egyre csak gyűlnek a domb tetején, megérkezik Janó főispán, a Krisztus-hitű Zsolti, Lőrinc kincstárnok és nem utolsósorban vadonatúj felesége, a gyönyörű vizitündér Andi. A csodadisznót a cseresznyefa szekreterből húzzák elő, majd a mahagóni íróasztalra helyezik, ahol rá lő a nemzet vadásza. Eddig szokványos is volna a történet, ám a csodadisznó feltámadása tejesen készületlenül éri az arisztokrata társaságot.

A wonderpig megszökik, majd a Batthyány-tér után kicsi brüsszeli kitérővel Moszkva felé veszi az irányt, hogy élőben láthassa a tigristáncoltató Vlagyimirt és Hszin Csin Pinget, a sárkányok urát. Ők nagy birodalmak hatalmas elméjű uralkodói.

Ha már meg kell halni, te ölj meg! 

hangzik az állat utolsó kívánsága. Na de hogyan is végződik a történet? Egészen szürreálisan, amiért a gyermekvédelmi törvényünk miatt ki is kell majd rakni a 18-as karikát a mesejátékra.

Rovatok