Index Vakbarát Hírportál

Folytatódik a Sikoly

2022. február 5., szombat 09:34

Újabb filmmel örvendeztetik meg a Sikoly-filmek rajongóit: az ikonikus sorozat hatodik részének forgatását már idén nyáron megkezdik, jövőre pedig akár moziba is kerülhet.

Arról, hogy mi lesz a film folytatásában és kik fognak szerepelni benne, egyelőre még nem sokat lehet tudni. Annyit azért sejteni lehet, hogy az ötödik rész túlélői jó eséllyel visszatérnek majd.

A készítők egyelőre csak annyi árultak el, hogy a forgatást már idén nyáron megkezdik. A külföldi sajtó viszont ennek nyomán úgy spekulál, hogy a film akár már 2023 végén is a mozikba kerülhet – írja a Hollywood Reporter.

A Sikoly-sorozat 1996-ban indult útjára. A második részt 1997-ben, a harmadikat 2000-ben, a negyediket pedig 2011-ben forgatták le. Aztán jött egy 11 éves szünet, mivel időközben meghalt az első négy rész rendezője, Wes Craven.

A Sikoly ötödik része így végül idén januárban jelent meg. A film azóta már több mint 107 millió dolláros összbevételt hozott világszerte, ami különösen annak fényében mondható erősnek, hogy a mozik látogatottsága visszaesett a pandémia miatt. A filmről készült összefoglalónkat itt olvashatják.

Chad Villella, az ötödik rész producere januárban egyébként már beszélt annak a lehetőségéről, hogy elkészülhet a hatodik rész is. Akkor azt mondta, hogy az új résznél valamelyest a feje tetejére kell majd állítaniuk a dolgokat, és új szabályokat kell megalkotniuk, hogy a sorozat ne váljon unalmassá, kiszámíthatóvá.

Rovatok