Index Vakbarát Hírportál

Hét film, hét alkotó hét héten keresztül a hetedik kerületben

2022. február 7., hétfő 14:49 | két éve frissítve

A Doku7 – Dokumentumfilmhetek Erzsébetvárosban című programsorozat február 10-én kezdődik.

Mesék a zárkából, A létezés eufóriája, Dívák, Nagyi projekt, Könnyű leckék, Egy nő fogságban, Anyáim története – csak néhány olyan magyar dokumentumfilm, amely az elmúlt években elnyerte mind a szakma, mind a közönség tetszését. Ezek az alkotások biztos hogy megtekinthetők lesznek a február 10. és március 24. között rendezett Doku7 – Dokumentumfilmhetek keretén belül.

Hét film, hét alkotó hét héten keresztül a hetedik kerületben. Díjnyertes magyar dokumentumfilmek vetítése hét héten át angol felirattal magyar és külföldi nézők számára, amelyeket az alkotókkal és szereplőkkel folytatott beszélgetések követnek

– szól a programsorozat beharangozója. 

Erzsébetváros, a kulturális központ

Az Eröművház az erzsébetvárosi K11 Művészeti és Kulturális Központba hozza el a dokumentumfilmeket, a vetítések mellett pedig

kerekasztal-beszélgetéseken is részt vehetnek az érdeklődők,

ahol az alkotókkal és szereplőkkel találkozhatnak. A kerekasztal-beszélgetéseket Kovács Gellért és Gyárfás Dorka vezeti.

Az eseménysorozattal egy időben a Klauzál téren fotókiállítást rendeznek. A Talált történetek című tárlat a városi élet történéseit mutatja be, és Bielik István dokumentarista fotós, valamint Szarka Klára fotótörténész szakmai vezetésével valósul meg. A fotópályázatot decemberben hirdette meg az Eröművház, a kiírás után pedig több mint 150 pályamű érkezett a szervezőkhöz.

(Borítókép: A létezés eufóriája című film. Fotó: ELF Pictures)

Rovatok