Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a Szellemirtók magyar származású rendezője

2022. február 14., hétfő 08:59

Meghalt Ivan Reitman, a Szellemirtók és az Ikrek magyar származású rendezője. A férfit álmában érte a halál, 75 éves volt.

Meghalt a legendás rendező-producer Ivan Reitman, aki többek között olyan filmeket adott a világnak, mint a Szellemirtók, az Ikrek, az Ovizsaru és a Junior. A komáromi születésű férfi az 1970-es és 1980-as évekbeli vígjátékaival tört be a filmvilágba, aminek köszönhetően könnyen kijelenthető, hogy ő lett világ egyik legsikeresebb vígjátékrendezője.

Ivan Reitman február 12-én álmában halt meg, 75 éves volt. A halál okát nem hozták nyilvánosságra. 

Családunk gyászolja egy férj, egy apa és egy nagyapa váratlan elvesztését, aki megtanított minket arra, hogy mindig keressük a varázslatot az életben

– nyilatkozták a rendező gyermekei. Majd hozzátették, hogy a családi szerepén kívül, a filmrendezői munkája még számtalan másik embernek okozott nevetést és boldogságot szerte a világon.

Ivan Reitman a csehszlovákiai Komáromban született 1946. október 27-én, Ladislav és Klara Reitman fiaként. Az anyja és apja is magyar volt. Édesanyja túlélte az auschwitzi koncentrációs tábort, apja pedig az ellenállásban harcolt. A családjával 1950-ben menekültként érkezett Kanadába, amikor az ifjú rendező csupán négyéves volt.

(variety.com

(Borítókép: Ivan Reitman. Fotó:  ANGELA WEISS / AFP)

Rovatok