Index Vakbarát Hírportál

Mentorprogramot indít a Katona József Színház

2022. február 19., szombat 15:19

Mentorprogramot indít fiatal alkotók számára 40 éves fennállása alkalmából a Katona József Színház. Az önálló társulattal rendelkező budapesti színház felhívására 30 év alatti művészek jelentkezését várják.

A teátrum felhívásában az áll, hogy a színház a legkisebb játszóhelyén (Sufni) tervezi megvalósítani azt a két pályázatot, amelyet a vezetés a legalkalmasabbnak ítél. 

A Katona a jelenlegi repertoárjához képest újat, más elveket, módszert kereső produkcióknak szándékozik teret nyújtani.

Színpadi megvalósításra szánt anyaggal (legyen régi vagy friss irodalom, adaptáció, zenei kompozíció vagy bármi egyéb) kell jelentkezni. Az alkotó lehet rendező, dramaturg, színész, a szöveg klasszikus vagy mai mű, vagy éppen most készülő alkotás.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

Azon túl, hogy munkalehetőséget biztosít, a Sufni-projekt lényege, hogy „az alkotófolyamat különböző szakaszaiban a színház művészei meglátásaikkal, tanácsaikkal segítik a pályázót”.

Az arra érdemes pályamunkák a Sufni műsorát fogják gazdagítani.

A pályamunkákat április 30-ig lehet elküldeni az igazgatosag@katonaszinhaz.hu címre „Sufni-projekt” megjelöléssel. Az elbírálás május 15-ig tart, hogy a júniusi évadzáró társulati ülésen a közreműködő színészek már értesülhessenek a szereposztásokról.

(Borítókép: Wikipédia)

Rovatok