Index Vakbarát Hírportál

Ukrán énekesnő váltja az orosz sztárt a Met színpadán

2022. március 4., péntek 15:05

A New York-i Metropolitan Operában sem lép fel Anna Nyetrebko.

Nem lép fel Anna Nyetrebko világhírű osztrák–orosz szoprán a New York-i Metropolitan Operában, miután arra kérték, határolódjon el az orosz kormány ukrajnai inváziójától, de nem tette meg.

Nagy művészeti veszteség a Met és az opera számára. Anna a Met történetének egyik legjelentősebb énekese, de nem láttunk közös jövőt akkor, amikor Putyin ártatlan áldozatokat öl Ukrajnában

közölte csütörtökön Peter Gelb, a Met vezérigazgatója. Gelb vasárnap azt mondta, a Met nem foglalkoztat olyan művészt, aki Putyint támogatja.

A milanói Scala és a zürichi operaház már korábban elhatárolódott attól, hogy Nyetrebkóval dolgozzon. A március 2-ra férjével, Juszif Ejvazovval tervezett közös koncertjét a hamburgi Elbphilharmonie-ban szeptember 7-re halasztották.

Nyetrebko helyét a Turandotban Ljudmila Monasztirszka szoprán veszi át.

Ljudmila Monasztirszka ukrán szoprán, aki korábban az Ukrán Nemzeti Operában is énekelt a Turandot című operában. 2012-ben debütált a Metben, Verdi Aida című operájának címszerepét énekelte. Számos vezető operaházban is fellépett, többek között a milánói Scala, a Covent Garden Királyi Operaház, a Bajor Állami Operaház, a Bécsi Állami Operaház vagy a Berlini Állami Operaház színpadán.

Rovatok