Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Kocsis Miklós

2022. április 4., hétfő 16:08 | aznap frissítve

39 éves korában meghalt Kocsis Miklós jogász, közgazdász, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének (MMKI) igazgatója – tudatta az MMA hétfőn az MTI-vel.

Mint a közleményben olvasható, a Pécsi Tudományegyetem docense, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos főmunkatársa, az MMA és az MTA köztestületi tagja vasárnap tragikus hirtelenséggel meghalt.

Kocsis Miklós jogász diplomáját a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) kapta 2006-ban, 2013-ban okleveles közgazdász szakon szerzett diplomát. 2015-ben lett intézményvezetői megbízással egybekötve az MMA akkor alapított Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének (MMKI) főmunkatársa, 2016-ban habilitált a PTE-n.

Kocsis Miklós a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara Alkalmazott Művészetek Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos főmunkatársa volt, itt kutatómunkáját az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar Alkotmányjogi és Összehasonlító Közjogi Tanszékén végezte 2019-től.

A Kodifikáció és Közigazgatás folyóirat, továbbá a Kodifikáció című lap szerkesztőbizottsági tagja, szerkesztője és a Közjogi Szemle szerkesztője volt.

Sokoldalú tudományos, oktatói, szakértői, illetve szakmai közéleti munkájáért, széles körű társadalomelméleti, valamint tudományszervezői tevékenységéért 2020-ban a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehette át – olvasható az MMA közleményében.

(Borítókép: Kocsis Miklós alkotmányjogász előadást tart a Zsitvay Tibor halálának ötvenedik évfordulója alkalmából rendezett emlékkonferencián Visegrádon 2019. július 9-én. Fotó: Mohai Balázs / MTI)

Rovatok