Index Vakbarát Hírportál

Felavatták Benkő László sírkövét

2022. április 30., szombat 19:59

Felavatták Benkő László sírkövét, amelynek elkészítésére azért csak most kerülhetett sor, mert a temetői előírások szerint meg kellett várni, amíg a föld leülepszik.

Április 30-án avatták fel az Omega másfél éve elhunyt billentyűsének a sírkövét a Farkasréti temetőben. Ezt követően a népszerű zenész háza előtt található fánál, a Horváth kert sarkában álló pavilonban fogadta a család a többtucatnyi megemlékezőt.

A sírkő elkészítésére azért csak most kerülhetett sor, mert a temetői előírások szerint meg kellett várni, amíg a föld leülepszik. Az avatás katolikus szertartás keretében zajlott. Az Omega alapítója hosszas betegség után hunyt el 2020 novemberében 77 évesen.

Az Omega frontembere, Kóbor János egy évvel később, 2021 decemberében hunyt el, Trunkos András, a zenekar menedzsere pedig arról beszélt idén februárban, hogy az Omega egy emlékkoncert erejéig visszatérhet a színpadra.

De hát Kóbor nélkül hogy? Ki fog énekelni? Én elvártam volna tőle, hogy még az emlékkoncerten is énekeljen. Soha nem hittem el... Kóbor János nem halhat meg. És cserben hagyott, mert meghalt

– mondta Trunkos András.

Molnár György Elefánt, az együttes gitárosa nehezen dolgozza fel barátai elvesztését. Elárulta, hogy a dalszövegírásba próbálja temetni a gyászát, és Benkő Lászlónak, Kóbor Jánosnak és a 2020-ban elhunyt Mihály Tamásnak is szeretne méltó emléket állítani.

Rovatok