Index Vakbarát Hírportál

Csonka András: A magánéletemet teljesen eltemettem

2022. május 8., vasárnap 21:28

A színész a Bátorságok Könyvének adott interjúban elmondta, hogy édesapja szellemi leépülése miatt óriási feszültség volt otthon, ezért a munkába menekült.

Formabontó színházi produkcióra készül Csonka András: május 13-án a 6SZÍN-ben vall leplezetlen őszinteséggel Gerlits Réka és Mészáros Piroska Mindennapi bátorságunk című előadásában. A Bátorságok Könyve online magazin két alkotójának örömmel mondott igent a színész, aki nem tagadja, nem mindig volt a legbátrabb az életében.

Nagyon rövid beszélgetés lesz – kezdte nevetve Csonka András. – Azért ha végignézek az életemen, és visszapörgethetném, akkor nagyon sok mindent másképp csinálnék, gondolok itt a magánéletemre, a társasági életemre vagy a szakmai próbálkozásaimra. Az átlagnál többször akartam megúszni a dolgokat, vagy megalkuvó voltam. A főiskola után a munkám volt a mentsváram, édesapám szellemi leépülése óriási feszültségfaktor volt otthon. A Família Kft. nagyon jó menekülőút volt számomra; a szakmai sikerek jöttek, a magánéletemet viszont teljesen eltemettem. Akkor örültem, hogy belekapaszkodhattam a sorozatba, de ha lehetne, visszatekerném az idő kerekét. Ha visszapörgethetném az életem, teljesen másképp csinálnám, de visszanézve ezt könnyű mondani. Kifejezni könnyű, amit elszúrtam, de vajon ez bátorság vagy gyávaság?

– vetette fel a kérdést Csonka.

A színész a két műsorvezetőnő egyöntetű véleménye szerint azon kevés híresség közé tartozik, aki ugyanúgy felvállalja a gyengeségeit, ahogy a sikereit is, ami a közösségi média világában igazi bátorságra vall.

Bátorság? Inkább vágy az őszinteségre. Tudjuk, miről szólnak a mai világban a dolgok, miközben sokszor egy kreált valóságot látunk. Nem szeretem, hogy közismert emberek, színészek kinyilatkoztatnak, egy idealizált képet mutatnak ahelyett, hogy felvállalnák a gyengeségeiket. Hosszú távon nem működnek az álarcok. Nekem az igazi bátorságom, hogy felvállalom a gyengeségeimet. A közösségi média sok szempontból nagyon káros, hiszen csak azt látjuk, hogy mindenki utazik, gyönyörű, drága ruhákban jár, és photoshopolt fejjel vigyorog, ami miatt rengeteg ember érezheti rosszul magát

– mondta a színész.

Gerlits Réka és Mészáros Piroska saját barátságuk, élettörténetük és karrierjük alapján állítja színpadra a Mindennapi bátorságunk című előadást.

„Amikor megszületett az ötlet, rögtön éreztük, hogy nagy vállalás ez a részünkről – meséli Réka és Piroska. – Fontos volt számunkra az őszinteség, mivel minden embernek van egy sztorija, mindenkinek fontos, hogy bátor legyen, hiszen ki kell tudnunk magunkért állni. Az elmúlt egy évben számtalan beszélgetésünk volt már hírességekkel, kollégákkal és közéleti szereplőkkel, akik vicces vagy olykor drámai történeteiken keresztül osztották meg velünk, mi is számunkra a bátorság. Ezek az előadások egyszeriek és megismételhetetlenek, hiszen a produkció második felében hallható interjú csak ott, egyszer hangzik el.”

Rovatok