Index Vakbarát Hírportál

Thuróczy Szabolcs rossz apaként lehet legjobb férfi főszereplő

2022. május 8., vasárnap 10:06

Mit mondjunk a gyereknek, ha macskanőnek öltözött call girl várja apát otthon? Többek között erre keresi a választ az új magyar vígjáték.

Idén nyáron csaknem száz filmmel, húsz premiervetítéssel jelentkezik a második Magyar Mozgókép Fesztivál. Például itt láthatjuk az augusztusi érkezés előtt a Thuróczy Szabolcs főszereplésével készült Szia Életem! című új magyar vígjátékot.

Rohonyi Gábor és Vékes Csaba filmjéből kicsit minden szülő magára ismerhet. A készítők legalábbis ezzel a szándékkal vitték vászonra Vékes Csaba forgatókönyvét, aki saját tapasztalataiból merítve kerekített, időnként a valóság határait átlépő történetet az apává válás folyamatáról.

A főszereplő ötvenes sztárírót (Thuróczy Szabolcs) kirúgják az egyetemi állásából, és eltiltják a tanítástól, miután szerelmi viszonyba keveredett egy diákjával (Sárközi-Nagy Ilona). Ráadásul még a soha nem látott, óvodáskorú gyereke (Pásztor-Várady Mór) is feltűnik, miközben írni szeretne, és szorítja a határidő. A főhős és kisfia hirtelen jött, kényszerű együttléte számos vidám fordulatot tartogat, mert mit mondjunk például a gyereknek, ha macskanőnek öltözött call girl várja apát otthon?

A film további szerepeiben többek között Kovács Patrícia, Básti Juli, Scherer Péter, Mucsi Zoltán, Tasnádi Bence, Pálmai Anna és Elek Ferenc látható.

Az országos premier előtt a Szia Életem! közönségvetítése június 12-én Balatonfüreden lesz a Magyar Mozgókép Fesztiválon, ahol Thuróczy Szabolcsot jelölték a Magyar Mozgókép Díjra a legjobb férfi főszereplő kategóriában.

A fesztivál június 9–12. között, kilenc helyszínen és három városban, Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban lesz.

Rovatok