Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a Tremors sztárja, Fred Ward

2022. május 13., péntek 18:38

79 éves korában elhunyt Fred Ward, aki Kevin Bacon oldalán játszott a Tremors – Ahová lépek, szörny terem című filmben.

Ward képviselője a TMZ-nek elmondta, hogy a színész május 8-án hunyt el. A halál oka egyelőre tisztázatlan, a színész utolsó kívánsága az volt, hogy minden felajánlást a Bostoni Egyetem Krónikus Traumatikus Enkefalopátiás Központ javára tegyenek meg azok, akik gondolnak rá.

A Tremorsban alakított Earl Bassett minden bizonnyal Ward legismertebb szerepe volt. Pályafutása során Ward szerepet kapott a kultikus True Detective-sorozat második évadában, A Grace klinikában és a Miami Blues című filmben is.

Karrierje 1973-ban kezdődött Olaszországban, ahol Roberto Rossellini két filmjében is szerepet kapott. Később olyan filmekben szerepelt, mint a Szökés az Alcatrazból, A lápvidék harcosai, Az igazak, a Henry és June és a Második műszak. Robert Altman cannes-i nagydíjas alkotásában (Rövidre vágva) nyújtott alakításáért Golden Globe-díjat kapott. Altman 1992-es, A játékos című drámájában is szerepelt.

Az áttörést jelentő Tremors premierje 1990-ben volt. Ward egészen 2018-ig folytatta hollywoodi karrierjét, élete utolsó éveit pedig festéssel töltötte. Ward keményfiús szerepeit sokszor gyengédséggel és az utca emberének hiteles megformálásával gazdagította.

(Borítókép: Fred Ward 2007. szeptember 25-én. Fotó: Jason Merritt / FilmMagic 6 Getty Images)

Rovatok