Index Vakbarát Hírportál

Oscar-kvalifikáló fesztiválon a Müpa reklámja

2022. június 5., vasárnap 17:38

A karácsonyi kisfilm olyan márkák alkotásaival versenyez, mint az Apple, a Heineken vagy a Burberry.

A Művészetek Palotája 2021-ben forgatott egy karácsonyi reklámot, ami azt mutatta meg négy és fél percben, hogy a közösen átélt pillanatoknál nincsen fontosabb. Mindezt a kultúra közösségteremtő és a zene önmagában is hatni tudó erejével támasztotta alá. Az Ajándék című kisfilmet Bergendy Péter rendezte, a főszerepben pedig Nagy Mari színművész és Várdai István csellóművész látható.

A nagyjátékfilmes eszközökkel készített alkotás most majdnem hatszáz pályamunka közül jutott a legjobb 15-be a tokiói Short Shorts Film Festival & Asia 2022 versenyében. A mezőnyben a Müpa mellett olyan márkák képviseltetik magukat, mint az Apple, a Heineken, a Burberry, az Axa vagy a P&G – adta hírül a Magyar Film.

Egy összetartó közösség, egy zenerajongó néni, egy rejtélyes szomszéd és egy melegszívű kislány megindító története a közösen átélt, felejthetetlen pillanatokról és arról, hogyan teheti szebbé és teljesebbé életünket a művészet.

A Müpa három évvel ezelőtt azzal a szándékkal vágott bele első karácsonyi kisfilmje elkészítésébe, hogy köszönetet mondjon nézőinek az egész éves töretlen figyelemért és szeretetért. Akkor persze senki nem tudhatta, hogy a következő években még inkább felértékelődik majd a kultúra közösségteremtő ereje, és minden korábbinál fontosabbá válik, hogy felejthetetlen pillanatokon osztozhassunk a hétköznapok és az ünnepek idején egyaránt. Ezt a gondolatot önti vizuális formába az Ajándék című kisfilm Nagy Marival, a világhírű csellóművésszel, Várdai Istvánnal és a Müpa törzsközönségével a főszerepben.

A főszerepet a számos emlékezetes színpadi és filmszerepből ismert Jászai Mari-díjas Nagy Mari alakítja. A másik fontos szerepben a Müpa karácsonyi kisfilmjeinek történetében először egy igazi klasszikus zenei világsztár, Várdai István csellóművész tűnik fel, aki egyébként az intézmény 2020/21-es évadának kiemelt művésze volt.

Rovatok