Index Vakbarát Hírportál

Durván emelkedik a sör ára a Szigeten

2022. június 9., csütörtök 12:40

A hosszúra nyúlt koronavírus-járvány miatti szünet, valamint az inflációs válság megtépázta az ipart. Ekkorát azonban még sosem ugrott a Szigeten csapolt sör korsójának az ára, mint amekkorát idén emelkedhet.

A csapolt sör ára 2019-hez képest harmadával is nőhet a három év után visszatérő Sziget Fesztiválon – ezt maga Kádár Tamás, a fesztivál fő szervezője árulta el a Forbesnak adott interjújában.

Kádár elárulta, hogy a jelenlegi inflációs válság közepette „nagyon szigorú elvet” próbálnak követni, ami az italárakra vonatkozó inflációt illeti.

Úgy igyekszünk meghatározni a fogyasztói árakat, hogy ne kerüljön többe nálunk egy ital, mint egy belvárosi szórakozóhelyen

– mondta Kádár, hozzátéve, hogy 1000 forint körül lesz a csapolt sör ára idén.

„Ha bemész bármelyik étterembe a belvárosba, ezer forint alatt nem nagyon kapsz fél liter sört” – folytatta a fő szervező, utalva ezzel a fővárosi vendéglátóhelyeken is érzékelhető áremelkedésre. 

A fesztiválszezon szinte minden szereplője jelentős veszteséggel zárta a pandémia elmúlt két évét, nem beszélve az elmúlt időszak minden további gazdasági nehézségéről: 

Ilyen arányú söráremelésre, mint ami ebben az évben várható, még nemigen lehetett példa a fesztiválon. Akkor sem, ha figyelembe vesszük a hosszú szünetet, amely alatt kétségkívül fel kellett halmozódnia némi drágulásnak.









Rovatok