Index Vakbarát Hírportál

Nem mindennapi ok miatt lett rosszul koncertjén Carlos Santana

2022. július 9., szombat 07:56

Carlos Santana, aki ebben a hónapban tölti be 75. életévét, elhalasztja következő hat fellépését, hogy felépülésére koncentráljon, miután a hónap elején összeesett a színpadon.

Carlos Santana azt írta a közösségi médiában, hogy „jól van, és lazít” egy nappal azután, hogy egy michigani koncerten elájult a hőségtől − közölte a Deadline

Mindenkinek köszönjük, hogy imádkozott értem. Cindy (Cindy Blackman jazzdobos, Santana felesége – a szerk.), és én is jól vagyunk. Egyszerűen elfelejtettem enni és inni a koncert előtt, kiszáradtam, és elájultam. Áldást és csodákat kívánok nektek!

− írta a Facebookon a legendás gitáros. 

Tavaly egy „nem tervezett szívműtéten” esett át, amely elég súlyos volt ahhoz, hogy lemondja a 2021. decemberi koncertjeit a Las Vegas-i House of Bluesban.

Mint azt megírtuk, a 74 éves világhírű gitáros elájult a színpadon egy koncerten a Michigan állambeli Clarksonban. Santana szerencsére hamar talpra állt, majd egy kórházi hordágyon hozták le a színpadról, a koncertet pedig lefújták.

Santana a woodstocki rockfesztiválon robbant be a köztudatba. Róla és zenekaráról az égvilágon senki sem hallott akkoriban, és nem véletlenül. A zenekar 1969-ben kapta meg az első lemezszerződését a Columbiától, és még ebben az évben ki is adták az első lemezüket. Azonban a Woodstock-fellépésüket kizárólag annak köszönhették, hogy az a Bill Graham volt a menedzserük, aki addigra már San Francisco környékének egyik legismertebb promotere lett, az ő rendezvényein bontogatta a szárnyait többek között a Jefferson Airplane, a Grateful Dead vagy Janis Joplin. Grahamet felkérték, hogy segítse a szervezők munkáját, aki ezért cserébe kikötötte, hogy fel kell lépnie Santanának.

A 45 perces koncert az egész fesztivál legintenzívebb, legkatartikusabb eseménye lett, amelynek köszönhetően a zenekar és maga Carlos Santana karrierje olyan lökést kapott, hogy senki által nem ismert mexikói–amerikai zenészből a világ egyik legnépszerűbb gitárosává vált.

(Borítókép: Carlos Santana 2015. július 12-én a Moon and Stars fesztiválon. Fotó: Roberto Finizio / Pacific Press / Pacific Press / Getty Images)

Rovatok