Index Vakbarát Hírportál

Maratoni jógaóra és élőzene a Jógák Éjszakáján

2022. július 13., szerda 21:31

2022. július 16-án kerül először megrendezésre az Óbudai Jógák Éjszakája az Esernyős udvarában az Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft. szervezésében este hat órától. A hangulatos kerthelyiségben élőzenés aláfestéssel, különleges, lampionos megvilágítással, óbudai oktatók vezénylésével jógázhatnak az érdeklődők teljes 6 órán keresztül.

Idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a Jógák Éjszakáját. A szervezők célja, hogy a jövőben minél több jógastúdió csatlakozzon a kezdeményezéshez, így építve a jógás közösséget Óbudán. Az idei eseményen az Amasole Jógastúdió oktatói mutatkoznak be és tartanak különböző óratípusokat a résztvevőknek.

Az estét élőzenével színesítik a szervezők, garantálva a maradandó élményt.

A rendezvénynek otthont adó Esernyős 2014-ben nyitotta meg kapuit a békebeli hangulatú Fő téren. A multifunkcionális intézmény egyszerre ad otthont koncerteknek, képzőművészeti kiállításoknak, filmvetítéseknek és a Jógák Éjszakájához hasonló különleges sporteseményeknek is.

Érdeklődőknek kóstoló, profiknak maraton

Az est programja célzottan úgy lett összeállítva, hogy ha valaki egy jógás maratonként az összes órán szeretne részt venni, arra is legyen lehetősége, de akár tudjon csak egy-egy képzésen is elmélyülni a jóga világában. A dinamikusabb órákból az elcsendesedés felé tart majd a rendezvény, ami egy közös örömzenéléssel és énekléssel zárul a GaiaTree zenekar vezénylésével.

A szervezők célja, hogy az óbudai lakosság megtapasztalhassa a jóga jótékony hatásait, mindezt egy kellemes nyári estén, ahol elhanyagolhatatlan a jókedv és a vidámság.

A rendezvény ingyenes, így bárki részt vehet az órákon.

Az est sztárvendége Diószegi Ádám, a Samadhi Jógastúdió alapítója és szakmai vezetője, ahol jógaoktató képzéseket tart. Oktatóival jelenleg is többféle modern és tradicionális jógafajtát tanít, melyből ízelítőt kaphatnak a rendezvényre ellátogatók. Ádámmal 20:00-kor kezdődő órán találkozhatnak az érdeklődők.

Rovatok