Index Vakbarát Hírportál

Lesz, ami volt – újra színpadon az Anti Fitness Club

2022. július 16., szombat 16:25

A kétezres évek egyik legismertebb magyar zenekara, az Anti Fitness Club a huszadik szülinapja alkalmából újra színpadra állt. A koncert felidézte mindenkiben a múlt évtized zenéjét és az akkor nagyon futó emo stílust. Az este újraélesztett régi, elfeledett barátságokat, és egy kicsit mindannyian megint tininek érezhettük magunkat.

Mindenekelőtt be kell valljam, hogy zsenge, fiatal, tizenéves koromban hatalmas rajongója voltam az Anti Fitness Clubnak, így már a koncert kezdetén elindult a nosztalgiavonat. Furcsa is volt a Budapest Park nagyszínpadán látni a zenekart, hiszen még emlékszem a kis klubos bulikra és a fiatal emókra – köztük magamra is –, akik végigbulizták a koncerteket. Azóta felnőttünk, és ez a közönségen is látszódott, hiszen leginkább az akkori rajongók jelentek meg most is. Bár az AFC 2015-ben feloszlott, és a tagok új vizekre eveztek, úgy tűnik, még mindig tud olyan bulit csinálni a zenekar, ami megdobogtatja a régi rajongók szívét.

Az estét a kecskeméti Nova Prospect indította, nem is akárhogyan. A zenekar énekesnője, Besnyő Gabriella olyan energiákkal tolta végig a koncertet, hogy az AFC-re már mindenki teljesen fel volt pörögve.

Az Anti Fitness Club a Lesz ami lesz dalával nyitotta az estét, utána pedig jöttek a slágerek. A rajongók végigtombolták a bulit. Bár közel sem volt tele a park, a közönségnek akkora hangja volt, hogy azt egy aréna megirigyelné. Természetesen felcsendült a Más ölel át, a Miért hazudom és az Angyal is. A zenekar legismertebb dala, a Még vár ránk ez a föld természetesen szétszedte a közönséget, főleg úgy, hogy a zenekar egykori gitárosa, Szabó Peti is felment játszani. Szintén színpadra lépett még az AFC másik volt gitárosa, Anti. 

A koncert a banda legsikeresebb slágerével, a Mennyországgal záródott. Az egész buli alatt egy szinte leírhatatlan, nosztalgikus érzés volt mindenkiben, amit nem éreztünk már közel tíz éve. Az AFC huszadik szülinapi koncertje teljes mértékben megadta azt, amiért a rajongók mentek, volt sírás és nevetés, ordítás és guggolás, minden, amiért mentünk.

Be kell ismernünk, hogy már nem vagyunk tinik, de a tegnapi buli után egy kis ideig megint azok lehettünk. Újra tombolhattunk a régi kedvenc dalokra, összefuthattunk rég nem látott ismerősökkel, és egy kicsit elfelejthettük, hogy felnőttünk.

(Borítókép: Kiss Kriszti)

Rovatok