Index Vakbarát Hírportál

Borosgazdának állt Jordán Tamás

2022. július 19., kedd 11:40

Augusztus 4-én érkezik a mozikba az új magyar generációs vígjáték, az Együtt kezdtük.

A filmben számos ismert színész is felbukkan, köztük Jordán Tamás, aki az egyik főhős – a frissen érettségiző és külföldre készülő Marci (Jakab Balázs) nagypapájaként – a szentantalfai Szent Balázs-hegyen, szőlőültetvények közt tanítja az unokáját a szőlő és a bor szeretetére, és arra, hogy a régi időkhöz hasonlóan ma is a jó borral lehet a legjobban randizni. 

A manapság egyre ritkábban forgató Jordán Tamás nagyon élvezte a kétnapos balatoni felvételt. A színészt a színházi szerepei mellett olyan filmsikerekből ismerhetik a nézők, mint a Testről és lélekről, a Szabadság, szerelem, a Sose halunk meg vagy Az unoka.

Az Együtt kezdtük egykori gimnáziumi osztálytársakról szól, akik tíz évvel az érettségi után találkoznak újra, méghozzá a Balaton partján, két volt osztálytársuk esküvőjén. A lagzin semmi sem úgy sikerül, ahogy tervezték, a hatalmas bulinak ígérkező hétvégére mindenki apró titkokkal érkezik. 

A film fiatal főszereplőit a Színház- és Filmművészeti Egyetem, illetve a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának végzett és végzős hallgatói alakítják. Jakab Balázs, Kövesi Zsombor, Mosolygó Sára, Lelkes Botond, Koós Boglárka, Mészöly Anna, Hrisztov Toma, Nagy Márk és Kanyó Kata. A további szerepekben Jordán Tamás mellett Mucsi Zoltán, Pálmai Anna, Szabó Simon, Kerekes Éva, Péterfy Bori, Zsurzs Kati és Szacsvay László szerepelnek a filmben.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával, a SPARKS Kft. gyártásában és az RTL Magyarország koprodukciós partneri együttműködésével elkészült film rendezője Kerékgyártó Yvonne. A forgatókönyvet Szentgyörgyi Bálint, Boros O. István és Maruszki Balázs írták. Az operatőr Babos Tamás, a látványtervezésért Valcz Gábor felelt. A jelmeztervező Oehler Diana, a vágó Duszka Péter Gábor, a zeneszerző Felcser Máté volt. A produceri feladatokat Romwalter Judit és Pék Csaba látta el.

Filmzene is készült

Lábas Viki és Járai Márk közösen énekelnek az új film főcímzenéjéhez készült dalban. Felcser Máté és Járai Márk közös szerzeménye, az Együtt én meg te az újrakezdésről szól, nosztalgiával, érzelmekkel tele.

(Borítókép: InterCom)

Rovatok