Index Vakbarát Hírportál

Szenzációsan néz ki Cserhalmi György

2022. augusztus 15., hétfő 13:49

Ügyesen csinálták az Oberon Akadémia alapítói, hogy egykori tanárukat kérték fel mentornak, így még egy rövid videós ajánlást is kaptak tőle. A 74 éves Cserhalmi György csillogó szemmel néz a kamerába, és ezt nem lehet „színészből” megoldani. Bár ő még talán ezt is tudná.

A nonprofit, társadalmi jellegű színművészeti oktatást végző Oberon Akadémia megnyitotta kapuit, augusztus utolsó napjaiban már felvételit is tartanak a színinövendékeknek. Mentoruk, Cserhalmi György pedig rövid videós ajánlást küldött nekik, amelyben jó szívvel ajánlja növendékeit, Varga Mátét és Kocsis Gábort tanárnak. „Ha valamit tanultak, akkor azt tovább is fogják tudni adni” – mondja a videóban. 

Az Oberon Akadémia 2022 szeptemberében indul olyan gyermekek számára, akiket adottságaik, tehetségük képessé tesz arra, hogy az eddig elérhető képzési formáktól eltérő módon ismerkedjenek meg a színjátszással. Céljuk, hogy olyan gyermekeknek biztosítsanak folyamatos fejlődési lehetőséget, akik a színház világa iránt éreznek elkötelezettséget, illetve személyiségükben ott hordozzák azon jegyeket, amelyek lehetőséget adnak számukra az ezen a területen való kiteljesedésre.

„Hiszünk abban, hogy iskolánk valódi tudást és élményt nyújt diákjainknak egy olyan utazás által, amelynek során a szereteten és az elfogadáson keresztül fejezik ki önmagukat egy szebb és jobb világ reményében!” – írják, hozzátéve, hogy diákjaik olyan komplex színházi képzésben részesülnek, ami Magyarországon egyedülálló.

(Borítókép: Cserhalmi György színész a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es stúdiójában. Fotó: Zih Zsolt / MTVA / MTI)

Rovatok