Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a Spartacus sztárja

2022. augusztus 20., szombat 17:40

Hét hónappal az után, hogy halálos betegséget diagnosztizáltak nála, meghalt a Spartacus című sorozat 49 éves sztárja, Ioane „John” King.

A színészt idén januárban kezelték adenocarcinomás rákkal, ami gyorsan átterjedt a hasnyálmirigyére és más szerveire. Ioane King a Spartacus című sorozatban a Rhaskos nevű gladiátort alakította. Eredetileg statisztaként szerepelt, de aztán egyre nagyobb tiszteletet vívott ki magának a stábon belül, így végül több idő jutott neki a képernyőn.

Halálának tragikus hírét egy, a színész számára létrehozott adománygyűjtő oldalon osztották meg a Facebookon. Úgy tudni, hogy a temetésére pénteken (augusztus 19-én) került sor Új-Zélandon.

Többen is lerótták kegyeletüket a művész előtt, köztük volt egykori színésztársa, Manu Bennett is, aki Crixust játszotta a Spartacusban.

John hosszú harcot vívott a rákkal, de méltósággal és állandó elszántsággal nézett szembe a küzdelemmel, és nem hagyta magát legyőzni. Ő volt az egyik fiú, aki összetartotta a csapatot, és büszkén viselte az alkarján a Batiatus-házat jelképező B jelzést

– emlékezett vissza Manu Bennett, írja a Mirror.

(Borítókép: Imdb)

Rovatok