Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Virginia Patton, Az élet csodaszép sztárja

2022. augusztus 22., hétfő 15:36

Elhunyt Virginia Patton, Az élet csodaszép című film sztárja. A színésznő 97 éves volt.

97 évesen meghalt Virginia Patton, Az élet csodaszép című film szereplője. A színésznő még a negyvenes évek elején kezdett több, kisebb filmben játszani, mire Frank Capra 1946-os alkotása meghozta neki az igazi sikert. Ennek ellenére színészi karrierje nem tartott sokáig, 1949-ben, a The Lucky Stiff című film után visszavonult.

Virginia Patton 1925-ben született Cleveland városában. Nagybátyja a második világháborús amerikai tábornok, George S. Patton volt, aki a mediterrán hadszíntéren, Franciaországban és Németországban vezette az amerikai csapatokat.

A rendező utolsó csillaga

A család még a színésznő gyermekkorában átköltözött Portlandbe, amely édesapjának volt a szülővárosa. Itt végezte el a gimnáziumot, majd egyetemi tanulmányaihoz Los Angelesbe utazott. Ez alatt az idő alatt kezdett castingokra járni, melyek néhány kisebb szerepet hoztak neki, mielőtt beválogatták Az élet csodaszépbe. A legendás filmrendező, Frank Capra nem ismerte őt korábban, de amikor felolvasta neki a szöveget a válogatáson, azonnal leszerződtette. Később Patton elmondta, hogy

ő volt az egyetlen lány, akit Capra a pályafutása során valaha is leszerződtetett.

Patton ezt követően csupán négy filmben játszott, melyek közül az első valódi főszerepe az 1948-as western, a Black Eagle volt. Az 1949-es The Lucky Stiff után nem is vállalt több szerepet, férjével Michiganbe költöztek, hogy családot alapítsanak. Később befejezte az egyetemet, élete hátralévő részét pedig üzletasszonyként töltötte.

Rovatok