Index Vakbarát Hírportál

Elindult a nevezés a magyar klipek versenyére

2022. augusztus 25., csütörtök 17:13

Idén hatodik alkalommal rendezik meg a Magyar Klipszemlét, Magyarország első (és egyetlen) zenei videós versenyét. A nevezés augusztus 25-én indul, és szeptember 4-ig lehet benyújtani a pályaműveket.

2015 óta díjazzák a magyar zenei videós alkotókat és előadókat. A videós verseny alapítói: Miki357 videós szakember, rendező, Vermes Orsolya menedzser és Vida Veronika kommunikációs szakember. A rendezvény érdekessége, hogy még el nem készült klippel is lehet nevezni, így a szemle napján tudják bemutatni az elkészült klipeket.

Az alapítók nyolc évvel ezelőtt kezdtek el gondolkodni egy olyan magyar zenei videós rendezvény megszervezéséről, ahol a szempontok között van a művészi érték, valamint a magas minőség. Ezután 2015-ben meg is tartották az első Magyar Klipszemlét a Toldi moziban, de 2019 óta már az Akvárium Klub ad otthont a versenynek. Ahogy arról 2021-ben mi is tudósítottunk, 28 kategóriában hirdettek nyertest a tavalyi telt házas gálán.

Ahogy az az utóbbi években megszokottá vált, az idei szemle során is számos szakmai és élőzenei programmal egészítik ki a klipmaratont, az este folyamán pedig a díjátadón derülnek ki a különböző kategóriák győztesei.

A szemlét és az ünnepélyes díjátadót október 13-án rendezik meg az Akvárium klubban.

Az nevezés, illetve az egész rendezvény ingyenes. A szemle idei partnere a Hajógyár, velük együtt ünneplik a videós alkotásokat és biztosítják a szakmai hátteret.

(Borítókép: A Magyar Klipszemle 2021. október 14-én. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok