Index Vakbarát Hírportál

Rengetegen voltak kíváncsiak a debreceni Virágkarneválra

2022. augusztus 25., csütörtök 18:36

Egy teljes héten keresztül vibrált Debrecen városa a Virágkarnevál alkalmából. Voltak művészeti programok, kiállítások, crossover produkciók, könnyű- és komolyzenei koncertek, és természetesen rengeteg virág várta a látogatókat.

A leglátványosabb programon, az augusztus 20-ai karneváli menetben hazai és külföldi tánccsoportok, zenekarok, jelmezekben felvonuló előadók és virágkocsi-kompozíciók parádéztak, összesen 1400-an a 4 kilométeres távon.

Több mint 40 000 ember követte figyelemmel a lelátókon és az útvonal mentén elhelyezett kordonok mellett, rengetegen pedig a televízióban, a rádióban vagy online követték az eseményt. Az egyik legnépszerűbb program a hazai kézműves söröket is felvonultató Nagyerdei Sörkert volt, amely körülbelül 36 000 látogatót vonzott. Az egyik legszebb program címet pedig a Világok virága nevet viselő rózsaültetés kapta, melyen a városba érkező külföldi művészeti csoportokkal közösen ültették be a Székelyek parkját az összetartozást és a nemzetek közötti békét szimbolizálva – derült ki a karnevál sajtóközleményéből.

Számos híresség fellépett

A legnagyobb rendezvényeknek a Kossuth téri koncertek bizonyultak, ahol minden este telt ház előtt játszottak a fellépők, többek között a Punnany Massif, a Magashegyi Underground, Fenyő Miki és Horváth Tamás. Szombaton pedig az István, a király rockkoncert aratott hatalmas sikert.

Hatalmas örömmel tölt el minket, hogy rengetegen érkeztek Debrecenbe, és minden nap élvezet volt járni-kelni a városban, hiszen több ponton attrakció fogadta az ide érkezőket. Nagyon fontos volt számunkra, hogy olyan programokat kínáljunk, melyekben sokan megtalálhatják az értékes időtöltést

– nyilatkozta Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Nem tűnt el nyomtalanul Debrecenből a Virágkarnevál, hiszen augusztus 31-éig még szivárvány színű ernyők alatt sétálhatnak a látogatók a belvárosban, vagy gyönyörködhetnek a több helyen is megtalálható virágoszlopokban és parkokba rejtett nyulat formáló futónövényekben.

Rovatok