Index Vakbarát Hírportál

Bánki Beni őszintén vallott Dallos Boginak

2022. augusztus 28., vasárnap 10:01

A Sunday Brunch első különkiadása a Strand Fesztiválon készült, amely egyszersmind az ország első Podcast Fesztiválja volt. Puskás-Dallos Bogi barátjával a költő, slammer, irodalmi influencer és dalszövegíró Bánki Benivel beszélgetett. A korábbi napokon Beni szintén nyilvánosan kérdezgette zenész cimboráit, többek között Puskás Petit is. Bogi le is csapott a lehetőségre, és megérdeklődte Benitől, kiderített-e valami újat. A slammer-költő bevallotta, hogy ki.

Miután a Strand Fesztivál utolsó napján, augusztus 21-én megállapították, hogy mindketten stréberek, akik harmonikus közegből érkeztek, Beni elmesélte: első írásai abból az élményből született, hogy kisebb korában rengeteg ideje, viszont semmi baja sem volt, és ezt annyira unta, hogy hajtogatás helyett szavakat rögzítésére használta a rendelkezésére álló papírlapokat.

Összes eddigi munkáját megőrizte elektronikus mappákba rendezve. Slamek, dalok, prózai és videós anyagok, valamint interjúk sorakoznak a gyűjteményben, melynek létrehozására a Petőfi-összes nyomán érez késztetést. Persze a Bánki Beni-összes előtt még meg kéne jelennie a B. B. elsőnek. Ezen szorgosan dolgozik.

Bogi hatására Beni bevallotta , hogy

iskolás éveinek legelején igazi fenegyerek volt, például behatolt a lányvécébe, illetve nyilvánosan szidta a néptáncórákat.

Később a hasonló botrányoktól már távol tartotta magát. Mentorai közül elsőként Puskás Petit említi a beszélgetésben, majd sok mindent el is mesél arról, mit csinál Bogi férje. Később játékká fejlődik a dolog: amikor a beszélgetés során kimondják a Puskás szót, innia kell valamit a közönségnek. A beszélgetés során egyértelművé válik, hogy ezt a valami nem lehet tömény, mert az alkoholmérgezést okozna.

Bár már huszonkét éves, még mindig van benne némi izgalom a nyilvános fellépések előtt, amit alapvetően hasznosnak tart, mert a a feszültség lendületté alakul át a színpadon.

A beszélgetésen szó esik arról is, hogy Beni (szövegírói) életében Bogi volt az első nő, és azóta szívesen ír női előadók számára is dalszövegeket, továbbá:

és a fentieken túl is számos izgalmas tényre fény derül.

(Borítókép: Bánki Beni és Dallos Bogi. Fotó: Index)

Rovatok