Index Vakbarát Hírportál

Szerenádot tartanak a rózsakertben

2022. szeptember 2., péntek 11:44

A Duna Szimfonikus Zenekar nyárzáró koncertet ad Budapesten a Klebelsberg-kastélyban. A repertoár olyan közismert művek részleteit is tartalmazza többek között, mint a West Side Story és a Schindler listája.

Nyárvégi szerenád címmel ad koncertet a Duna Szimfonikus Zenekar egy különleges helyszínen, a Klebelsberg-kastély rózsakertjében. A szeptember 4-i esten olyan népszerű klasszikusok hangzanak majd el, mint Rossini, Bizet, Mozart és Strauss darabjai. A klasszikusok mellett a legismertebb filmzenei szerzemények is felcsendülnek a koncerten, többek között Jacob Gade Jalouise c. darabja, a Schindler listájának főtémája John Williamstől és egy válogatás Bernstein West Side Storyjából.

Hatvanévnyi pompa

A Duna Szimfonikus Zenekar júniusban adott először koncertet az exkluzív helyszínen Horváth Gábor vezényletével, melynek sikere okán a Zenekar nyitja a Klebelsberg-kastély 2022/23-as kulturális évadát. A Duna Szimfonikus Zenekar 1961-ben alakult Budapesten. Az azóta eltelt időszakban számos rangos belföldi és külföldi hangversenyen lépett fel. Az együttes repertoárja a barokk zenétől a 20. századi és a kortárs kompozíciókig

felöleli az európai zenetörténet valamennyi stíluskorszakát.

Az elmúlt 60 év alatt állandó vendég volt a legrangosabb magyar előadótermekben, többek közt a Müpa, a Zeneakadémia, a Pesti Vigadó, a Kongresszusi Központ, a Magyar Tudományos Akadémia, a BMC és számos további koncertterem színpadán.

A vasárnap esti koncert hét órakor kezdődik Budapesten, a Klebelsberg-kastélyban. A zenekar Horváth Tamás vezényletével lép a közönség elé.

Rovatok