Index Vakbarát Hírportál

Jimmy Kimmelt a földön húzták fel az Emmy színpadára, annyit ivott

2022. szeptember 13., kedd 09:12

Magyar idő szerint kedd hajnalban rendezték meg a 74. Primetime Emmy-gálát, az amerikai televíziós produkciók legrangosabb díjkiosztóját. Az év legjobb drámasorozata az Utódlás lett.

Több mint nyolcmilliárd ember él a földön, de csak huszonöt Emmy-díjat osztanak ki évente, így egy a háromszázmillióhoz az esély, hogy valaki megnyerje a szobrot – fogalmazott Oprah Winfrey, mielőtt kiosztották volna az első díjat, és miután egy borzalmas, musicales formába foglalt, különböző sorozatokat (Jóbarátok, Stranger Things, Trónok harca) istenítő nyitóprodukció után érdemben is kezdetét vette a gála.

A három óra hosszú műsor nem dúskált érdekfeszítő pillanatokban, grandiózus köszönőbeszédekben és öltözékekben, és változatos felhozatalban sem, sokkal inkább

a langymeleg műsorvezetés és az erőltetett poénok jellemezték az átadót.

A gála házigazdája Kenan Thompson, a Saturday Night Live színésze volt, de láthatóan nem erőltette meg magát (valójában túl erőltetettnek tűnt, amit csinált).

Néhány fénypont

Az est talán egyetlen emlékezetes pillanata Sheryl Lee Ralph nevéhez köthető, aki énekelve hálálkodott a pódiumon, majd egy Emmy-nyerteshez méltó köszönőbeszéd kíséretében vette át a díjat.

A Simpson család elsütött egy botoxos viccet, Jimmy Kimmelt a lábánál fogva vonszolták be a színpadra (azzal poénkodtak, hogy túl sok margaritát ivott), majd egyszer csak a Squid Game óriási gyilkos babája is megjelent a pódiumon. John Legend a műsor felénél énekelt egyet az elmúlt évben elhunyt filmes csillagokért és szakemberekért.

Körülbelül egy tucat sorozatot jelöltek a különböző kategóriákban, a legtöbb jelölést kétségkívül A Fehér Lótusz, a Ted Lasso, a Squid Game és az Utódlás kapta, ezek a sorozatok vitték el az aranyszobrok zömét – az utóbbi nyerte el a fődíjat, és lett az év drámasorozata.

Nagy hét ez az Egyesült Királyságnak, új királyunk van

– hangzott el a stábtól, miután átvették a díjat.

A főbb kategóriák nyertesei:

A jelöltek és nyertesek teljes listája az Emmy honlapján tekinthető meg.

(Borítókép: Jimmy Kimmel a színpadon a 74. Emmy-gálán a Microsoft Theatre-ben 2022. szeptember 12-én. Fotó: Kevin Winter/Getty Images)

Rovatok