Index Vakbarát Hírportál

Végzett a boltvezetővel, mert azt hitte, farkasember

2022. szeptember 18., vasárnap 19:18

Pankaj Bhasin három évet töltött elmegyógyintézetben, amiért megölte Brad Jackson boltvezetőt, akit farkasembernek gondolt. Júniusban feltételesen szabadlábra helyezték, de a bíró máris eltiltotta a közösségi médiától.

Pankaj Bhasint még 2018-ban tartóztatták le, amiért halálra késelt egy férfit, akit vérfarkasnak gondolt – írja a Rolling Stone. A következő három évet elmegyógyintézetben töltötte, majd 2022 júniusában szabadult szigorú felügyeleti szabályok betartása mellett. Ettől függetlenül már a kezdeti időszakban eltiltotta a bíró a közösségi média használatától, ahol egy randialkalmazásban úgy írta le magát, mint

laza kalandor, aki hisz az univerzális kapcsolatokban.

Egy kanna benzinnel követelőzött

Bhasin 2018-ban sétált be egy sikátorba a Window Universe nevű bolt mellett, mert azt hitte, hogy az ott található tárolókban emberi DNS-re bukkan. A sikátorban pillantotta meg az akkor 65 éves boltvezetőt, Brad Jacksont, akit követett az üzletbe, mert azt hitte, hogy Jacksonnak információja van a tárolókról. Ahogy a kettejük közötti beszélgetés elfajult, Bhasin azt gondolta, Jackson farkasemberré változik, ezért felkapta a mellette lévő dobozvágót, és több mint ötvenszer szúrta meg vele a boltvezetőt. A rendőrök Bhasinra deréktól lefelé meztelenül találtak rá egy közeli autóban, ott tartóztatták le.

Mikor elfogták, Bhasin azt mondta a rendőröknek, hogy „megöltem a farkast”,

majd úgy folytatta, hogy „még mindig van idő a hold és a bolygók 99 százalékának megmentésére”.

A bűncselekményt megelőzően egy Four Seasons Hotelba is ellátogatott, ahol egy kanna benzinnel követelt magának szobát. Miután a szálloda dolgozói megkérték, hogy távozzon, azt mondta, „90 százalék, hogy ha én meghalok, akkor mindenki más is meghal, de még van idő megmenteni mindenkit”, majd hozzátette: „a mai nagyon rossz nap lesz”.

Épp csak szabadult

Az esküdtszék még egy évvel később sem tudott konszenzusra jutni a kérdésben, hogy Bhasin egyáltalán alkalmas-e arra, hogy bíróság elé álljon, vagy sem. Végül mentális állapotára való tekintettel felmentették, és egy elmegyógyintézetbe került, ahol a következő három évet töltötte. Bár júniusban kiengedték, a bíró most minden közösségimédia-platformról kizárta (kivéve a LinkedIn-fiókját, hogy munkát kereshessen), mivel a Facebook társkereső alkalmazásában Bhasin viselkedése aggodalmat és ellenszenvet váltott ki a néhai Brad Jackson barátaiból.

Bhasin a profilján úgy írta le magát, mint „laza kalandor, aki hisz az univerzális kapcsolatokban”, hozzátéve, hogy „most tért vissza kétéves utazásából”. Az ügyészek arra kérték a bírót, hogy tegyen lépéseket az ügyben. Bhasin ügyvédje azzal védekezett, hogy a szöveget védence egy régi profiljáról mentette át, amelyet még Jackson halála előtt csinált, miközben igyekszik visszailleszkedni a társadalomba, részt vesz a gyógykezelési csoportja találkozóin, valamint egyetemi órákat vesz.

Ennek ellenére a bíró a váddal értett egyet.

Az ügyészek a hét elején indítványozták Bhasin közösségi médiából való kitiltását, azonban szabadulásának kezdeti feltételei nem tartalmaztak semmilyen, közösségi médiára vonatkozó korlátozást, miközben a bírói végzés alapján Bhasinnak gyógyszeres kezelést kell kapnia, GPS-monitort kell viselnie, és időről időre fogadnia kell mentálhigiénés szakemberek ellenőrzéseit.

Mivel a felmentett potenciális szerelmi partnerekkel találkozhat, miközben nem csupán titkolja, hanem hazudik is a múltjáról, ezek az egyének veszélybe kerülhetnek egy olyan időszakban, amikor a felmentett először kerül közösségbe

– áll az ügyészségi indítványban.

Bhasin még ez évben újból bíróság elé áll, hogy felülvizsgálják feltételes szabadon bocsátásának körülményeit.

Rovatok