Index Vakbarát Hírportál

Vaksötétben találkozhat a Madách Színház és a Budapesti Operettszínház közönsége

2022. október 10., hétfő 14:19

Létezik kiállítás és vacsora is, amelyet teljes sötétségben lehet élvezni, és rendeznek koncerteket is vaksötétben. Ezek jó alkalmak arra, hogy a látók megtapasztalják, milyen az, amikor valaki látvány nélkül, az összes többi érzékszervével „tapogatja le” a körülötte lévő világot, a látássérültek pedig egyenrangú társként vehetnek részt az eseményeken.

Különleges programra invitálja az érdeklődőket a Bodor Tibor Kulturális Egyesület, amely már öt éve végez óriási önkéntes munkát a kultúrához való egyenlő hozzáférhetőségért.

Azon dolgozunk, hogy a látássérültek emberi hangon férjenek hozzá az irodalomhoz. Könyvet és kultúrát szerető emberként nagyon fontosnak érzem ezt a munkát, ahol mindeközben igazi hídépítés zajlik látók és látássérültek között. Ennek a munkának a támogatására és a szemléletformálásra indítottuk el a Vaksötét programsorozatot

– meséli Puskás Kata Szidónia, az egyesület elnöke. Ennek a programsorozatnak a keretében rendezik meg a Vaksötét koncerteket is.

Hogy milyen vaksötétben énekelni, amikor nincs semmi, „csak mi és a zene”, arról az alábbi videóban beszél Farkas Róbert, a Budapest Bár vezetője, Frenk, Németh Juci és Tóth Vera is.

A következő, a Lurdy Házban megrendezendő Vaksötét koncerten október 19-én, szerdán este a musicalek és az operettek kapnak főszerepet Gallusz Nikolett és Peller Károly előadásában.

Egyedülálló koncerttel készülünk, hiszen vaksötétben találkozhat egymással a Madách Színház és a Budapesti Operettszínház közönsége, mi pedig garantáljuk, hogy mindkét műfaj szerelmesei találnak majd maguknak kedvükre valót

– mondja az elnök. Zongorán kísér Helle Maximilian.

Az esten Eisemann Mihály, Kálmán Imre és Kacsóh Pongrác legismertebb műveit élvezheti a közönség. A legtöbb dal ráadásul nagyon ritkán hallható, egy szál zongorás változatban hosszú idő után itt hangzik majd el először.

A jegyvásárlással nemcsak különleges koncertélmény részesei lehetünk, de nagyszerű kezdeményezést is támogathatunk, hiszen a bizalomért cserébe újabb és újabb könyveket hangosíthatnak meg lelkes önkéntesek a látássérültek szolgálatában.

Rovatok