Index Vakbarát Hírportál

Krúbi és a Carson Coma is versenyben van a legjobb magyar előadó díjáért

2022. október 13., csütörtök 11:42

A közönség csütörtöktől szavazhat kedvenc előadóira az MTV Europe Music Awardson. A legjobb magyar előadó címért olyan alkotók szállnak versenybe, mint Krúbi, a Carson Coma, Beton.Hofi, Elefánt és Дeva. A legjobb előadó díjra nemzetközi szinten az idei jelöltek Adele, Beyoncé, Harry Styles, Nicki Minaj, Rosalía és Taylor Swift.

Az MTV EMA minden évben egy felejthetetlen gála keretén belül ünnepli meg a zenei színpadok legjobbjait. Tavaly Budapest volt a házigazdája a nemzetközi eseménynek, novemberben pedig Düsseldorfban rendezik a könnyűzene európai ünnepét, így Németország immáron hatodik alkalommal ad otthont a díjátadónak.

Idén Harry Styles kapta a legtöbb jelölést. Hét kategóriában nevezték az előadót, többek között a legjobb előadó, a legjobb dal és a legjobb videóklip díjáért száll versenybe. Taylor Swift szorosan követi hat jelölésével, míg Nicki Minaj és Rosalía egyaránt öt-öt jelölést tudhat magáénak. Különféle díjak várományosaiként továbbá olyan előadók is szerepelnek a listában, mint Lady Gaga, Billie Eilish, Coldplay, The Weeknd vagy a Red Hot Chili Peppers.

A közönségszavazás elkezdődött

A rajongók a mai naptól kezdődően szavazhatnak kedvenceikre 17 kategóriában az MTV oldalán, közép-európai idő szerint november 9. éjfélig. A gálaest november 13-án 20 órától látható az MTV Hungary, a Comedy Central és a Paramount Network csatornáján.

A jelöltek listája a teljesség igénye nélkül:

Legjobb dal

Legjobb videoklip

Legjobb előadó

Legjobb élő produkció

Legjobb rockelőadó

Legjobb feltörekvő előadó

Legjobb magyar előadó

A jelöltek teljes listája az MTV oldalán itt olvasható.

(Borítókép:  Szollár Zsófi / Index)

Rovatok