Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a japán művész, miközben mások életét mentette

2022. október 13., csütörtök 17:26

Takahasi Kazuki, a Yu-Gi-Oh! sorozat megalkotója Okinava partjainál próbált megmenteni néhány, a dagálytól vízben ragadt embert, közben azonban életét vesztette. Holttestére másnap talált rá a partiőrség.

Meghalt Takahasi Kazuki japán mangarajzoló, a Yu-Gi-Oh! sorozat megalkotója. Híres történetét 1996-ban indította el, amelyet 1998-ban, majd 2000-ben adaptáltak tévésorozatként, utóbbit Duel Monsters néven négy évig vetítették, és 224 részt ért meg. A manga alapján készült kártyajátékot a Konami indította el 1999-ben Japánban, majd ennek amerikai verzióját 2002-ben az USA-ban. A játék szerepel a Guinness Rekordok Könyvében is mint a legjobban eladott kereskedelmi kártyajáték a világon. 2021 januári adatok alapján nagyjából

35 milliárd kártyát adtak el a világon.

Takahasi Kazuki halálát vízbe fúlás okozta még júliusban, de a körülmények egész addig tisztázatlanok maradtak, amíg a Stars & Stripes, az amerikai Védelmi Minisztérium hírszolgálata meg nem osztotta Robert Bourgeau őrnagy okinavai hőstettének részleteit. A 49 éves tisztet kitüntetésre jelölték Onna faluban tanúsított bátorsága miatt – írja a Kotaku magazin.

Egy hős

Bourgeau észrevette, amint három ember, két japán civil és egy amerikai katona a vízen hánykolódik, majd ruhástól ugrott utánuk, hogy kimentse őket az egyre erősödő hullámok közül. Az újság jelentése szerint annyira erős volt már a dagály, hogy a hat láb magas hullámok örvényeket generáltak, ami még a tapasztalt úszóknak sem veszélytelen. Bourgeau, aki korábban merülésoktató volt, képes volt mindkét civilt partra juttatni, majd katona társát instruálni, hogy miképp juthat ki a vízből.

A mentés alatt több szemtanú is azt vallotta, hogy látta, amint Takahasi is a hullámok közé vetette magát, hogy segítsen kimenekülni a civileknek, de hamar eltűnt a szemük elől, elnyelte a víz. A művész testét csupán másnap találta meg a japán partiőrség, ahogy Okinava északi részén, Nago partjánál a víz tetején lebegett. „Egy hős” – mondta róla Robert Bourgeau a Starts & Stripesnak, és hozzátette:

Úgy halt meg, hogy másokat próbált megmenteni.

Takahasi Kazuki hatvanéves volt.

Rovatok