Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a Red Hot Chili Peppers egykori dobosa

2022. október 30., vasárnap 17:08

Életének 64. évében meghalt Darren Henley Peligro, a Dead Kennedys dobosa.

63 éves korában, október 28-án Los Angeles-i otthonában fejsérülés következtében halt meg Darren Henley Peligro, a Dead Kennedys punkegyüttes dobosa – közölte Instagramon a Dead Kennedys. A rendőrségi jelentés szerint a zenész elesett, halálát fejsérülés okozhatta, de a pontos körülményeket még vizsgálják. 

D. H. Peligro 1981-ben csatlakozott a punkegyütteshez, és egészen az öt évvel későbbi felbomlásukig volt a zenekar tagja. Ezt követően 1988-ban a Red Hot Chili Peppers dobosa lett, de nem sokkal később kábítószer-függősége miatt kirúgták, majd 2001-ben újra összeállt a Dead Kennedys.

Kedves barátom, testvérem, annyira hiányzol. Nagyon felzaklatott a hír, patakokban folyt a könnyem, de minden másodpercet kincsként őrzök. Amikor először láttalak a Dead Kennedysben ’81-ben játszani, eldobtam az agyam. Az erő, a lélek, a vakmerőség. Jó barátommá váltál, nagyon sok jóban, örömben volt együtt részünk. Teljes szívemből szeretlek, igazi rocker vagy, és a Red Hot Chili Peppers történelmének legfontosabb része

– írta Flea, a Red Hot Chili Peppers basszusgitárosa Instagramon.

(Borítókép: Brill / ullstein bild / Getty Images Hungary)

Rovatok