Index Vakbarát Hírportál

Ördög Nóra: Nánási Pál rám nézett, és azt mondta, ezt felejtsd el

2022. november 6., vasárnap 09:56

Televíziós munkákban nem igazán válogat az ember, legalábbis ezt mondja Ördög Nóra Junior Prima díjas műsorvezető. A Sunday Brunch vendégeként azt is elárulja Puskás-Dallos Boginak, hogy ő megbízik a főnökeiben, mert ők tudják, hogy miben a legjobb.

Ördög Nóra áldásnak és ajándéknak tekinti, hogy televíziós műsorokban dolgozhat. Mindent azért nem vállal el, de mégsem tud mindenre nemet mondani. Pedig szinte nincsen olyan év, hogy ne látnánk a képernyőn vagy ne olvasnánk róla, mit csinál éppen, merre jár.

Mindezt annak köszönheti, hogy ma már ő a magyar kereskedelmi televíziózás egyik legismertebb műsorvezetője. Éppen ezért meglepő, amikor a Sunday Brunch adásában így vall önmagáról:   

Nagy adag kishitűség volt bennem a pályám elején.

A kishitűséget úgy érti, hogy korosztályából sokan pályáztak a színművészetire, de ő ellentétben velük nyugisabb, visszahúzódó életet élt. Azt is mondja, hogy nincs színészi tehetsége – a kamera mindenesetre meglehetősen szereti, különben aligha látnák őt 1997 óta az országos televíziós csatornák műsoraiban.

Légy olyan, amilyen vagy

Ördög Nóra arról is őszintén beszél, hogy a kereskedelmi televíziós hatalmas rendszerében lényegében szinte minden képernyőn megmutatható karakterekre van szükség, és ebből a szempontból különösen szerencsésnek tartja magát, hiszen tőle soha senki nem várta és várja el, hogy más legyen, mint ahogyan amúgy a kamerákon kívüli világban él.

Néha, ha belenézek a tükörbe, azt mondom: legalább egy pirosítót földobhattam volna magamra.

S bár Ördög Nórát többnyire műsorvezetőként látjuk, a beszélgetésből az is kiderül, hogy ha nagyon akarták volna, versenyzőként részt vehettek volna az Ázsia Expressz reality-show-ban, de erre több okból is nemet kellett mondaniuk.

Nánási Pál rám nézett, és azt mondta, ezt felejtsd el...

– mondja Ördög Nóra, utalva ezzel arra, hogy a férje milyen álláspontot képviselt.  

Iszonyatos szenvedés, éhezés

Műsorvezetőként Ördög Nóra persze jelen volt a felvételeken, és a forgatás alatt a gyermekei is meglátogathatták a helyszínen. Ördög Nóra kendőzetlenül mesél arról, hogy milyen kemény egy reality elkészítése, és ahogyan fogalmaz, látja, hogy embertelen, amit a versenyzők az Ázsia Expresszen nyomnak.

Puskás-Dallos Boginak válaszolva azért azt is elárulja, hogy

közben kicsit irigylem is azt a katarzist, amit ő ott átélnek. Mindenki a saját korlátait feszegeti, tíz kilókat fogynak, vagyis amellett, hogy iszonyatos szenvedés, éhezés, fizikai küzdés minden, de ott hőssé tudsz válni.

Mindeközben arról is beszél, hogy a tökéletességre való törekvés végigkíséri pályáját. Azt is elmondja, hogy volt idő, amikor nagyon sokat küzdött az ellen, hogy róla ne az a kép alakuljon ki, hogy ő a robotlány, aki mindig tudja a szövegét, mindig ott van, és mindig pontos. 

A Nicsak, ki vagyok? című műsorban például annyira meg akarta mutatni, hogy – bár az éneklés nem a fő profilja –, hogy egy ilyen típusú műsorban is helyt tud állni, hogy három dallal is készült. Arról azonban nem ő tehet, hogy idő előtt fel kellett fednie magát. 

Pedig a zsűri is Pál Dénest vagy Varga Viktort sejtette a Szívkirálynő maszkja alatt, és a nézők is Pál Dénes lelepleződését várták. De ez csak azt mutatja, hogy ezek szerint valamit mégis jól csinált.

Méltósággal megöregedni

A Sunday Brunch műsorában Ördög Nóra arról is mesél, hogy mit gondol a szépségiparról, pontosabban arról, hogy sokan plasztikáztatják magukat csak azért, hogy fiatalok maradhassanak – vagy legalábbis úgy nézzenek ki, mintha még mindig fiatalok volnának. Ebben a kérdésben nem képvisel sarkos álláspontot, vagyis nem plasztikaellenes, de tudja, hogy ez genetikai kérdés is. Azt mondja, mindenki menjen abba az irányba, amiben jól érzi magát.

Ő például nincsen plasztikáztatva, de azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy egyszer majd eljön az idő, amikor átgondolja, mi az, amennyit el tud képzelni. Egy biztos: nem szeretné szétplasztikáztatni magát, s mint mondja: remélem, képes leszek méltósággal megöregedni.

Ördög Nóra a beszélgetésben azt is elmondja, hogy 

Az őszi évadban, vasárnaponként a már két ismerős műsorvezető, Puskás-Dallos Bogi és Csiby Gergely köszönti a Sunday Brunch nézőit. A Zsiráf Buda asztalánál beszélgetnek vendégeikkel a hétvégéhez illő könnyed vagy éppen nagyon is komoly témákról és történetekről.

Ha valaki lemaradt volna az előző heti adásról, amelyben Csiby Gergely vendége Pepe volt, vagyis Scherer Péter színművész, az most ide kattintva megnézheti.

 (Borítókép: Ördög Nóra és Puskás-Dallos Bogi. Fotó: Németh Kata / Index)

Rovatok