Index Vakbarát Hírportál

Árpa Attila a bemutatkozás után egyből három nőt hazaküldött A Nagy Ő-ben

2022. november 15., kedd 05:38

Alig kezdődött el A Nagy Ő, máris három lány távozott a műsorból, ahol 19 nő különböző technikákkal próbálja becserkészni Árpa Attila szívét.

Először 2003-ban lehettünk annak a szociálpszichológiai kísérletnek a tanúi, amikor Magyarországon adásba került A Nagy Ő című műsor, ahol civil nők versenyeztek egy félismert pasi szívéért, ami természetesen már önmagában egy anomália, hiszen ha valóban az igaz szerelmet keresnék, akkor nem egy társkereső realityben tennék ezt meg.

– Ti mind egyéniségek vagytok!

– Igen, mi mind egyéniségek vagyunk!

– Ti mind különbözőek vagytok!

– Igen, mi mind különbözőek vagyunk!

Nagyjából ezzel a Brian életéből kölcsönvett idézettel lehet leírni A Nagy Ő ötödik évadának női versenyzőit. Talán senki sem gondolta volna, de mindegyikük

A műsor egy erős videómontázzsal indított; Árpa Attila állatszeretetével érvelt amellett, hogy van egy kevésbé ismert, érzékeny oldala, ezt az állítását többek között olyan képkockákkal erősítették a műsorszerkesztők, ahol például egy kígyóval puszilkodott. 

Kettő másodperc múlva már egy török szappanoperában érezhettük magunkat, amikor a hősszerelmes felsorolta, hogy volt már férj, szerető, hagyták már el és ő is lépett már le más mellől, most viszont az igazit keresi.

A műsorvezető-szerepbe bújt Lékai-Kiss Ramónát Attila akaratlanul is levette lábáról, kevés kellett hozzá, hogy a színésznő mostantól Árpa-Kiss Ramónaként legyen ismert, de végül átadta a terepet annak a 19 hölgynek, akik gondolatban már biztosan hozzáillesztették keresztnevükhöz A Nagy Ő vezetéknevét.

Árpa Attila kijelentette, hogy ő szeretné meghódítani a nőket, azaz jó esetben egy nőt.

Erre szegénynek nem volt sok lehetősége az első adásban, ugyanis a lányok ragadozómadárként csaptak le rá már az első pillanatban. A nők egyesével érkeztek meg a remélt szerelem villájához, sokan apró ajándékkal kedveskedtek a hőn áhított férfinak, Blanche például egy kosárnyi blansírozni való császárkörtével érkezett.

Pitizés, csóválás, morgás

Mások azt a taktikát választották, hogy olyan belépőt próbáltak villantani, amitől kitűnhettek a lánycsokorból. Virág például fürdőruhában érkezett, Timi hercegnő volt fehér lovon, de az is emlékezetes pillanatnak bizonyult, amikor az egyik nő

mózeskosárral a kezében szállt ki az autóból.

Ennél a pontnál Árpa Attila rendesen leizzadt, hogy mi lesz akkor, ha most derül ki, hogy pár hónapja volt egy kalandja, aminek gyümölcse is termett (és nem egy kosár császárkörtére gondolunk). De nem erről volt szó, csupán egy jövőbeni vágyott gyermekre tett célzást a szívéért versengő nő.

Árpa Attila mindeközben a villa előtt állt, mint egy illedelmes portásfiú, és amikor már elfogytak a szavak, kreatív lepattintós szövegeket improvizált.

Na vidd aludni a gyermeked

– mondta például annak a nőnek, aki hónaljkutyával érkezett, azaz a kezében hozta ölebét.

Ekkor már elkezdett kialakulni a házban várakozó nők körében egy érdekes kémia, és ha már kutya: olyan volt nézni az egyre szaporodó nők közötti ismerkedést, mintha egy kutyafuttatóban lennénk. Kicsit körbeszaglászták egymást, majd azonnal megindult a dominanciaharc a felek között, végül kialakult, hogy kik játszanak egymással, és ki kire morog vagy vicsorog. A harapdálás az első adásban szerencsére elmaradt.

Tárgyiasított fődíj

Ha eddig bárki irigyelte volna azokat a gimnazista fiúkat, akik olyan szakra járnak, ahol egyedüli hímneműként próbálnak helytállni egy osztályban (ezek jellemzően dráma szakos gimnáziumok), akkor most beleláthatott, hogy ezeknek a srácoknak az élete mennyire nem csak játék és mese.

Három darab percnek kellett eltelnie, hogy a villában elinduljon az áskálódás, kibeszélés; harapni lehetett a rosszindulatot.

A gimi – azaz esetünkben a villa – méhkirálynője Metta lett, aki az első adás alapján sok show-elemet fog szolgáltatni a műsorba, míg ki nem esik, vagy meg nem nyeri a tárgyiasított fődíjat.

És ha már tárgyiasítás. Elképesztő, hogy ebben a mai világban hogyan lehet létjogosultsága egy olyan műsornak, ahol a műsorvezető arra biztatja a lányokat, hogy adjanak bele mindent, és nyűgözzék le Árpa Attilát. 

Mert ha nem így tesznek, akkor „valakinek szertefoszlik az álma” – fogalmazta meg Ramóna, aki szóválasztásai alapján le sem tagadhatná, hogy korábban vezetett már tévében tehetségkutatót.

Az első rész leginkább a bemutatkozásról szólt, de hogy ne teljen dráma nélkül, Árpa Attilának három nőt kellett hazaküldenie A Nagy Ő-villából. Az első benyomások és ilyen rövid ismeretség alapján nehezebb lett volna kiválasztania hármat, akivel talán el tudja képzelni az életét, így azért a nézőket sem sokkolta annyira, amikor 

a csalódottság legkisebb látszata nélkül elhagyták a villát, aminek épphogy csak átlépték a küszöbét. Árpa Attila mostantól hétköznap esténként keresi a szerelmet a TV2 képernyőjén.

(Borítókép: Árpa Attila. Fotó: TV2)

Rovatok