Index Vakbarát Hírportál

Az HBO Max és a Disney+ is kihúzta a gyufát a Médiatanácsnál

2022. november 18., péntek 13:56

Az HBO Max és a Disney+ helytelen korhatár-besorolású műsorai miatt a joghatósággal rendelkező külföldi társhatóságokhoz fordul a Médiatanács – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága.

Azt írták, hogy az HBO Max a kifogásolt műsort hét éven, a Disney+ pedig hat éven felülieknek ajánlott korhatár-besorolással látta el. A hatósági vizsgálat megállapította, hogy mindkét műsorszám olyan jeleneteket tartalmazott, amelyek miatt azokat a magyar szabályozás alapján „12 éven aluliak számára nem ajánlott” minősítéssel lehetett volna csak elérhetővé tenni.

Az HBO Max szolgáltatója Csehországban, a Disney+ pedig Hollandiában bejegyzett társaság, így a cseh, illetve a holland médiaszabályok vonatkoznak rá, ezért a Médiatanács továbbítja az ellenőrzések eredményét a cseh és a holland társhatóságoknak, valamint kéri az esetek kivizsgálását.

A közleményben kitértek arra is, hogy a Médiatanács megkezdte a 2023. évben lejáró – Sárvár 95,2 MHz, Celldömölk 92,5 MHz, Kazincbarcika 95,9 MHz, Ózd 99,5 MHz, Tiszaújváros 89,6 MHz, Fehérgyarmat 99,5 MHz és Karcag 93,8 MHz – médiaszolgáltatási jogosultságok pályázati eljárásainak előkészítését. Ennek keretében a testület elfogadta és 2022. november 18-án a hatóság honlapján közzétette az egyes frekvenciák pályázatifelhívás-tervezeteit – írja az MTI.

Új streamingszolgáltató érkezik Magyarországra

Nemsokára hazánkban is betör Európa új nagy streamingszolgáltatója, a SkyShowtime a tervek szerint 2023 februárjától lesz elérhető a magyar háztartásokban.

Az ígéret szerint az előfizetők a világ legjobban várt sorozatainak és filmjeinek széles választékából válogathatnak. A SkyShowtime kínálatában helyi gyártású műsorok, dokumentumfilmek és különlegességek is elérhetők lesznek.

Monty Sarhan vezérigazgató tájékoztatása szerint a SkyShowtime egy helyre gyűjti össze

Rovatok