Index Vakbarát Hírportál

A Guns N’ Roses beperelte a Guns and Rosest

2022. december 3., szombat 11:52

A Guns N’ Roses beperelte az online fegyverboltot, a Texas Guns and Roses nevű céget védjegybitorlásért, ugyanis az üzlet a zenekar engedélye nélkül használja a kultikus nevet, és ezzel rossz hírbe hozza a zenekart.

Egy Los Angelesben benyújtott beadvány szerint a  Guns N’ Roses beperelte a Texas Guns and Roses nevet viselő online fegyverboltot – adta hírül a Louder Sound zenei online magazin. A zenekar ügyvédjei szerint az online boltot működtető vállalat azt sejteti a fogyasztókkal, hogy az üzletnek köze van az ismert zenekarhoz.

A Guns N’ Roses tagjai nem szeretnék, hogy egy lőfegyvereket és fegyvereket forgalmazó céggel hozzák őket kapcsolatba – áll a keresetben. Ráadásul a zenekar állítása szerint a cég a lőfegyverek és fegyverek szabályozásával és ellenőrzésével kapcsolatos politikai nézeteket képvisel a weboldalon, amelyek sok amerikai fogyasztó számára eleve megosztóan hat.

Az online üzlet egy houstoni címre van bejegyezve, és a kereset szerint 2016-ban a Guns N’ Roses „jóváhagyása, engedélye vagy beleegyezése” nélkül szerezte meg a texasi nyilvántartásba való felvételét.

A keresetben azt állítják, hogy a Guns N’ Roses 2019 októberében szerzett tudomást az üzletről, és küldött egy felszólító levelet, amelyben felszólította az üzletet, hogy változtassa meg a nevét, azonban a Texas Guns and Roses nem tett eleget a felszólításnak.

A fegyverüzlet még nem reagált az ügyre.

A zenekar jelenleg Ausztráliában és Új-Zélandon turnézik. Az 1984-ben alakult Guns N’ Roses minden idők egyik legsikeresebb zenekara, amelyet 2012-ben felvettek a Rock & Roll Hall of Fame-be.

Rovatok