Index Vakbarát Hírportál

Karácsony János James ritkán hallott dalai

2022. december 12., hétfő 13:28

2022. december 14-én Karácsony János James hozza közelebb zenéjét a közönséghez a Várkert Akusztik szezonzáró rendezvényén. Ikonikus vagy éppen ritkán játszott dalokkal és történetekkel lép fel az egykori LGT legendás énekes-gitárosa.

Karácsony János gitáros, énekes, zeneszerző. A Ferm és a Generál együttes alapító tagja élete legmeghatározóbb korszakában több mint négy évtizedet töltött az LGT zenekarban. Három szólóalbuma jelent meg. Az utóbbi években különböző zenei formációkban találkozhattunk vele, a Várkert Akusztik színpadán ezúttal ikonikus, ritkán játszott dalok és történetek hangzanak el a tolmácsolásában.

Dalok, amiket mindig játszom, és dalok, amiket ritkán játszom

– idézik Karácsony Jánost a Várkert Bazár honlapján. Az est vendége Malek Andrea többszörös Artisjus- és EMeRTon-díjas magyar színésznő, énekesnő.

Közelebb a közönséghez a Várkert Akusztikkal – a népszerű zenei sorozat a bensőséges zenei hangulatok kedvelőinek oázisává vált. Exkluzív koncertjeiken népszerű zenészek lépnek ki a megszokott felállásukból, vagy feltörekvő fiatal zenekarok lépnek színpadra.

A Várkert Akusztik szeptemberi vendége Ganxsta Zolee volt legújabb formációjával. 1995-ben alapította meg a Ganxsta Zolee és a Kartel zenekart, majd zenésztársával, Takács Vilkóval 2019-ben útjára indította a Dos Diavolos akusztikus duót. Októberben Sena Dagadu lépett fel, aki húsz évvel ezelőtt odatévedt egy budai hiphopklubba, és baráti unszolásra megragadott egy szabad mikrofont. A ghánai–magyar énekesnő azóta a hazai popkultúra megkerülhetetlen szereplője lett. Novemberben pedig Likó Marcell, a Vad Fruttik alternatív rockegyüttes énekese, dalszövegírója hozta közelebb a zenét a közönséghez, ezúttal szólóban.

(Borítókép: Karácsony János  2022. augusztus 18-án. Fotó: Kiss Gábor / MTI)

Rovatok