Index Vakbarát Hírportál

Bryan Cranston ismét ikonikus karakterét fogja alakítani

2023. január 5., csütörtök 21:54

Heisenberg karaktere egy chipszreklámban fog visszatérni a Super Bowl szünetében. Bryan Cranston utoljára tavaly bújt Walter White bőrébe.

Bryan Cranston a Breaking Bad ikonikus szerepét alakítja újra a PopCorners Super Bowl reklámjában. A Frito-Lay márka decemberben kezdte meg teaselni a szpotot Walter White sziluettjével, aki a sivatagban áll, kezében egy nagy zacskó fehér, cheddaros PopCornersszel − írja az AdAge alapján a Variety

Bár a Breaking Bad 2013-ban véget ért, Cranston a 2019-es El Camino: A Breaking Bad Movie című filmben és a Better Call Saul utolsó évadának két epizódjában, amely 2022-ben került adásba, cameókban elevenítette fel Walter White szerepét.

Mint azt megírtuk, 2008. január huszadikán, közepes érdeklődés mellett indította el az amerikai AMC csatorna a második, saját gyártású drámasorozatát, a Breaking Badet. Az elsőt, a reklámszakmát bemutató Mad Ment azonnal imádták a kritikusok, de a csatornánál jól tudták, hogy egyetlen elismert sorozat még nem teszi fel őket a térképre. A 60-as években játszódó Mad Men miatt mindenki hasonló, történelmi korokban játszódó ötletekkel kereste a csatornát, de ők inkább valami kortárs történetet szerettek volna bemutatni.

Vince Gilligan, a sorozat alkotója ekkor még egy kevésbé ismert szakember volt. Korábban az X-Aktákon dolgozott íróként, Thomas Schnauzzal (a Breaking Bad és a Better Call Saul későbbi írója és rendezője) még az iskolából ismerték egymást,  ő olvasott fel Gilligannek egy újságcikket egy férfiról, aki metamfetaminlaborrá alakított egy lakókocsit. Akkor még azt gondolták, hogy ha nem jön be nekik az élet, ez még mindig ott van számukra lehetőségnek.

Gilligan fejébe azonban szöget ütött a történet, és ez a néhány mondat jelentette a sorozat alapját. Szükség volt néhány véletlenre is, a fejlesztést ugyanis még a gazdasági válság előtt kezdte el, viszont mire bemutatták a sorozatot, tökéletesen átélhető volt a középiskolai kémiatanár karaktere, akinek az autómosóban kell másodállást vállalnia, hogy el tudja tartani a családját. És amikor kiderül, hogy rákos, inkább methfőzésbe kezd, hogy legyen mit hagynia a családjára.

A sorozat sikeréhez kellett egy hiteles és karizmatikus színész, aki ugyanolyan hatékonyan tudja megmutatni a figura tutyimutyi és meg nem értett zseni oldalát. Bryan Cranston a Már megint Malcolm című sitcommal ért el nagyobb sikereket, kevesen nézték ki belőle, hogy egy ilyen gonosz szerepet is jól tud majd hozni. Gilliganben viszont nem volt kérdés. Korábban egy X-Akták-epizódban már dolgoztak együtt, Cranston abban pont egy gonosztevőt játszott, akinek képes volt megmutatni az emberi oldalát is. Mikor Cranstonhoz eljutott a Breaking Bad pilot forgatókönyve, annyira lenyűgözte, hogy mindent megtett a sikeréért. Felszedett néhány kilót, hogy még hétköznapibb legyen a figura, kitalált egy béna bajszot, aminek szerinte semmi értelme, és direkt a legszánalmasabb alsónadrágot kereste az első epizód kulcsjeleneteihez. A sorozat sikeréhez tehát kellett ez a két ember, akik kölcsönösen a legjobbat hozták ki egymásból.

Rovatok