Index Vakbarát Hírportál

Már Hans Zimmer is követi a magyar zongoravirtuóz srácot

2023. március 2., csütörtök 17:00 | egy éve frissítve

A debreceni születésű, világ körüli útjairól Hajdúböszörménybe hazatérő Péter Bence május 26-án Budapesten ad nagy koncertet az MVM Dome-ban. A fiatal zongorazseni mára ünnepelt sztár, világsztárok sora követi munkásságát.

Bence még kétéves sem volt, de már emlékezetből pötyögte le nagymamája pianínóján egy rajzfilm zenéjét. Ekkor már nem volt kérdés: az ifjú tehetséget beszippantotta a zene világa. Ötévesen kezdte a zeneiskolát, majd jött a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola, teljesült a vágya: felvették a Berklee College of Musicba, a világ egyik legnagyobb kortárs zeneművészetet oktató egyetemére.

Eredetileg filmzeneszerző akart lenni, ezért is jelentkezett a Berkleere, aztán hirtelen berobbant első feldolgozása, Michael Jackson Bad című száma, és innen már az előadó-művészetre összpontosított. 

Ekkor jött a késztetés, hogy a zongorát olyan mértékben kihasználjam, mintha egy zenekarra írnék át valamit

 – nyilatkozta korábban. 

Sztárok csodálják

Közben a Berkleen megismerkedett nagy példaképével, a Csillagok háborúja és az Indiana Jones zenéjét jegyző John Williamsszel, de barátságot ápol az Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas Hans Zimmerrel is. 

Hans Zimmer Egyszer csak bekövette Facebookon.

A legendás zeneszerző hozzá is szólt az ifjú művész videójához, sőt már személyesen is találkoztak. John Williamsszel legutóbb tavaly decemberben találkozott, amikor a Milánói Scala igazgatójának meghívására részt vett a világhírű zeneszerző koncertjén. 

Péter Bence videóit már több mint egymilliárd alkalommal nézték meg az interneten. A virtuózt 2,3 millióan követik a legnagyobb közösségi oldalon. Követői közt van a 16-szoros Grammy- díjas David Foster, de követi Jonathan Moffett, aki Michael Jackson karrierje alatt a sztár dobosa volt, és akinek nagy terve, hogy a magyar fiúval dolgozhasson. Bencét követi David Paich, a Toto billentyűse, az Africa című dal szerzője is. 

(Borítókép: Hans Zimmer 2018. január 28-án. Fotó: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images)

 

Rovatok