Index Vakbarát Hírportál

Szinte teljes a lista, ők lesznek az idei Bánkitó Fesztivál fellépői

2023. március 9., csütörtök 15:55

A 30Y, Beton.Hofi, a Bohemian Betyars, a Carson Coma, a Csaknekedkislány, a Galaxisok, a 6363, Barkóczi Noémi és Dé:Nash mellett Damara és az Elefánt is fellép az idei Bánkitó Fesztiválon.

Július 13-tól 15-ig a fő helyszín újra a Tószínpad lesz, a rendezvény történetében először 23 óráig fognak zajlani programok a tóparton – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, a tábor területén különleges színpadi elrendezésben lesz látható és hallható az Analog Balaton, a Platon Karataev, Henri Gonzo és a Papírsárkányok, a Jazzbois, a Freakin’ Disco, a Hakumba, az Obroni, a Samurai Drive és Vecsei H. Miklós csapatának koncertszínházi előadása, a QJÚB.

A Bánkitó legújabb színpadán adnak műsort a hazai trap-rap-hiphop színtér Z generációs képviselői: Sisi, Bongor, Co Lee, az OTL-ből Filo, Atka, Nasiimov és Ekhoe. Őket a Kolibri, Hundred Sins és a Felső Tízezer egészíti ki.

Ugyanezen a színpadon a Totem Tribe (MEO Culpa, Moonbase Patel Disco, Vedat Akdag) és a Pure Lust (Daniel Santiago, Daniel Ban, Mirmur, Kristof Kelemen) szerzeményei fognak szólni a napok zárásaként.

A zenei felhozatal mellett a Bánkitó Fesztivál ismert társadalmi és kulturális ügyek melletti elköteleződéséről, idén is lesznek független színházi produkciók, beszélgetések, performance-ok és civil szervezetek programjai.

Rovatok