Index Vakbarát Hírportál

A cannes-i filmfesztiválon mutatják be Martin Scorsese legújabb filmjét

2023. március 31., péntek 17:31

Az idei cannes-i filmfesztiválon mutatják be Martin Scorsese új filmjét (Killers of the Flower Moon), amelynek főszerepeit Leonardo DiCaprio és Robert de Niro alakítja – jelentették be pénteken a szervezők.

Az MTI beszámolója szerint mindkét amerikai sztárt a vörös szőnyegre várják a május 20-i világpremierre. Az Apple TV által készített alkotást októberben a mozikban is bemutatják, mielőtt felkerül az internetes szolgálatók kínálatába. 

A nyolcvanadik születésnapját tavaly ünneplő, a legkülönfélébb műfajokban alkotó, Oscar-díjas Martin Scorsese számára az áttörést a Taxisofőr hozta meg, amellyel 1976-ban elnyerte a cannes-i filmfesztivál fődíját, az Arany Pálmát.

Bár a filmrendező rendszeres vendége a seregszemlének, 1986 óta nem szerepelt filmje a hivatalos programban.

Abban az évben a Lidérces órák című alkotással elnyerte a legjobb rendezés díját, majd 1988-ban ő volt a zsűri elnöke. „Martin Scorsese életét a hetedik művészetnek szentelte, és ebben a cannes-i fesztivál számos alkalommal társa volt” – hangsúlyozta pénteki közleményében a fesztivál. 

A rendező legújabb filmje, a Killers of the Flower Moon az 1920-as években, Oklahomában játszódik, főhőse egy sorozatgyilkos, akinek áldozatai őslakos indiánok. A film előzetese már felkerült az internetre.

Martin Scorsese új filmje az első alkotás, amelynek cannes-i bemutatóját bejelentették a szervezők. A fesztivált május 16. és 27. között rendezik meg, a hivatalos program többi filmjét április közepén teszik közzé. A zsűri elnöke idén Ruben Östlund kétszeres Arany Pálma-díjas svéd rendező lesz.

Rovatok