Index Vakbarát Hírportál

Dobó Kata is improvizált, hogy mentse a bőrét

2023. március 31., péntek 13:12

Dobó Kata, Schell Judit és Csőre Gábor is szerepel azokban a kis videókban, amelyek a Szeretetkert alkalmazást, Magyarország első párkapcsolati applikációját népszerűsítik. A rövidfilmek arra hívják fel a figyelmet, hogy a párok többsége keveset és gyakran bántó módon kommunikál egymással, azonban a párbeszéd fejleszthető és így a kapcsolat minősége is javítható.

Az elismert színészek szereplésével készült rövidfilmek mindennapos, életszagú szituációkon keresztül mutatják be azokat a kommunikációs csapdákat, amelyek rombolják a párkapcsolatokat. Dobó Kata, Schell Judit, Csőre Gábor, valamint a stáb több napon át forgatott különböző helyszíneken, egyes jeleneteket drónok segítségével rögzítettek. A kisfilmek célja a Szeretetkert app megismertetése minél szélesebb körben.

Forgatni mindig élvezet, és ezekben a kisfilmekben nagyon izgalmas, hogy improvizálhattunk. Az app tükröt mutat és útmutatást ad, a tapasztalatokat humorral és játékossággal bárki beépítheti a párkapcsolatába

– mondta el Schell Judit színművész.

Csőre Gábor színész szerint egy párkapcsolat tönkremenetele, megszakadása apróságokon múlhat.

A jelenetek kapcsán én is tanulok, és sok olyan, saját életemből vett momentumot is önkéntelenül használtam a munka során, amelyekből viszont talán más is tanulhat

– tette hozzá Csőre.

Sztárkavalkád a Szeretetkertben

A párkapcsolati alkalmazást két éven át fejlesztették. Piczkó Katalin, a Szeretetkert alkalmazás és brand megalkotója elmondta, szakemberek és korábbi párterápiák tapasztalatait ötvözték, hogy a praktikus tanácsokat könnyen érthető és befogadható, szórakoztató formában adhassák a felhasználók kezébe.

Piczkó Katalin évtizedeken keresztül mentális egészségügyi intézményben, majd saját praxisában tapasztalta meg, hogy milyen keveset kommunikálnak egymással a párok. Amikor mégis kommunikálnak, akkor sokszor bántó formában, egymást félreértve, a másik nézőpontját figyelmen kívül hagyva teszik.

A Szeretetkertben írásos anyagokkal, előadásokkal és videós jelenetekkel mutatjuk be a párkapcsolati konfliktusok lehetséges megoldásait. A felhasználók a fejlődési folyamatukat egy naplóban követhetik nyomon – tette hozzá a szakember.

Az applikációban olyan ismert hazai színészeket láthatunk és hallhatunk, mint Balázsovits Edit, Jordán Adél, Kovács Patrícia, Schell Judit, Pokorny Lia, Sipos Vera, Bozsó Péter, Csőre Gábor, Fesztbaum Béla, Hajdu Steve, Kálloy Molnár Péter, Mucsi Zoltán, Szervét Tibor.

Az alábbi videóban Dobó Kata egy erdőben leparkolva vesz részt egy párkapcsolati kurzuson. Csőre Gábor egy vadász bőrébe bújva figyelmezteti őt, hogy veszélyben van, miután az autó egy vadászati övezet kellős közepén áll. A nőt ez nem érdekli.

(Borítókép: Dobó Kata. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok